x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ce trebuie să se ştie despre structurile din lemn

Ce trebuie să se ştie despre structurile din lemn

de Jurnalul National    |    29 Mar 2008   •   00:00

Casele şi, în general, construcţiile pe structuri din lemn continuă să facă o piaţă stabilă peste tot în lume. Nici România nu face excepţie, mai ales în privinţa ofertei consistente atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ.

Un sistem constructiv cu o evoluţie ascendentă, lentă, dar sigură

 

Casele şi, în general, construcţiile pe structuri din lemn continuă să facă o piaţă stabilă peste tot în lume. Nici România nu face excepţie, mai ales în privinţa ofertei consistente atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. Un număr mare, poate chiar prea mare, de firme specializate acoperă în mod omogen întreg teritoriul ţării, cu un plus de concentrare în zone tradiţionale cum sunt Harghita şi Covasna sau nordul Moldovei. În majoritatea covârşitoare a cazurilor proiectele oferite clienţilor sunt standardizate, dar există şi societăţi care construiesc case unicat sau foarte personalizate, desigur, cu preţuri simţitor mai mari, aşa cum este şi firesc.

 

Ce să cereţi

Casele din lemn au două avantaje majore asupra oricărui alt sistem constructiv: preţul scăzut şi timpul de execuţie foarte scurt. În plus, ele sunt încadrate în categoria caselor ecologige, calităţile lemnului ca şi material natural fiind determinante. Dacă te hotărăşti să-ţi faci o casă din lemn trebuie să dai atenţie câtorva elemente pe care constructorul trebuie să le garanteze prin contract. Un parametru esenţial este gradul de uscare a lemnului utilizat, precum şi trecerea sa prin toate tratamentele protective. Importante sunt şi acurateţea prelucrării, respectarea cotelor din proiect şi exactitatea milimetrică a îmbinărilor.

×