x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    22 Oct 2008   •   00:00

“Există un lucru mai exasperant decât o nevastă care ştie să gătească, dar nu vrea: o nevastă care nu ştie să gătească, dar care vrea”(Robert Frost)

PĂUNA-ILINCA TUDORAN, LEHLIU.
Pentru a prepara pui cu smântână şi hrean sunt necesare următoarele ingrediente: un pui, o legătură de zarzavat de supă, o ceapă, o lingură plină de hrean ras, 500 g smântână, o linguriţă de muştar, o lămâie, sare, pătrunjel, un ou fiert tare.

Preparare: Puiul spălat se pune la fiert cu zarzavatul şi ceapa curăţate. Când puiul şi zarzavatul s-au fiert se răcesc în supă. Se scoate carnea, se taie cubuleţe şi se pune într-o salatieră. Se adaugă smântâna, muştarul, hreanul, zeama de lămâie şi sarea. Se amestecă, apoi se presară în centru gălbenuş ras şi pe margini pătrunjel verde, fin tocat. Se ornează cu morcovi fierţi, felii de gogoşari şi măsline, toate tăiate după imaginaţie. Se introduce la frigider o oră şi apoi se serveşte.

 
IULIANA BOGDAN, BUCUREŞTI.
Vă recomandăm muşchi de porc în aluat de clătite. Aveţi nevoie de: un kg muşchi de porc, ulei, 250 g ciuperci, două cepe, 4 ouă, două căni de făină, un litru lapte, o legătură de mărar şi pătrunjel, sare, piper şi pesmet.
Preparare: Dintr-o cană de făină, un praf de sare, două ouă şi lapte preparaţi o cocă de clătite şi lăsaţi la odihnit. Tăiaţi muşchiul în felii de 1 cm, bateţi-le bine, săraţi, prăjiţi în ulei şi ţineţi la cald. Ceapa şi ciupercile tocate mărunt le căliţi, adăugaţi sare, piper şi verdeaţa tocată fin, apoi trageţi de pe foc. Amestecaţi bine coca şi faceţi clătite. Pe fiecare clătită montaţi o bucată de muşchi, peste care puneţi legume, atât cât să se ruleze bine clătita pe care o fixaţi cu scobitori. Bateţi ouăle şi în ele băgaţi rulourile trase prin făină, apoi tăvăliţi-le prin pesmet. Prăjiţi până se rumenesc. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda