x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

20 Iun 2007   •   00:00

Prima călătorie la apele Dunării din judeţul Mehedinţi a fost acum aproape o lună, cănd am vizitat o impresionantă podgorie de pe tărămul scăldat de razele soarelui. Am cunoscut astfel oameni şi locuri noi, iar intălnirea cu aromele vinurilor mi-a arătat un univers nou, pe care nici nu voiam să il cunosc pănă atunci.

Prima călătorie la apele Dunării din judeţul Mehedinţi a fost acum aproape o lună, cănd am vizitat o impresionantă podgorie de pe tărămul scăldat de razele soarelui. Am cunoscut astfel oameni şi locuri noi, iar intălnirea cu aromele vinurilor mi-a arătat un univers nou, pe care nici nu voiam să il cunosc pănă atunci. Drumeţia spre podgoria de la Oprişor a inceput cu autocarul, dar a continuat intr-un mod căt se poate de rustic: in căruţe. Am urmat apoi drumul strugurilor de la podgorie şi pănă la imbutelierea sticlelor de vin, urmărind toate cele cinci etape.

La final m-am găndit la un singur lucru: o vinoterapie ar fi punctul culminant al acestui periplu. Un masaj cu boabe de struguri sau cu vin, creme din frunze de viţă-de-vie sau din drojdii…

O senzaţie plăcută de confort şi relaxare… Se ştie că strugurii acţionează sinergic şi se combină perfect pentru a reface echilibrul sensibil al pielii, avănd ca efect imediat imbunătăţirea condiţiei pielii. Vinoterapia este recunoscută in numeroase ţări, cu beneficiile ei extraordinare, datorate polifenolilor din viţă-de-vie. Poate intr-un viitor apropiat dorinţa imi va fi indeplinită!

×
Subiecte în articol: agenda