Un loc aflat într-un echilibru fragil între pământ şi ape: Delta Dunării! Aşezări izolate în care se ajunge numai cu bacul pe cărări de ape. Peştii uriaşi, parcă desprinşi dintr-un basm, sunt prinşi cu undiţa sau cu setca.
Un loc binecuvântat de Dumnezu în care borşul de peşte, preparat cu apă din Dunăre, îşi capătă aroma despre care s-a dus vestea... Oferta gastronomică prin aceste locuri este şi ea unică: ştiucă umplută, borş pescăresc, borş ce are cel puţin cinci tipuri de peşte, icre ce se mănâncă alături de cartofi fierţi numai în coajă etc. Preparate pe cât de simple pe atât de savuroase... Dacă paşii vă vor purta vreodată prin satul de ruşi lipoveni, Sarichioi, veţi fi încântaţi de frumuseţea locului şi de ospitalitatea oamenilor. Bucatele care se pregătesc aici sunt delicioase, iar peştele de bază este guvidul. Un peşte slab, în comparaţie cu alţi peşti, despre care doctorii din zonă spun că acesta este motivul pentru care copiii de aici cresc frumoşi şi sănătoşi. O masă îmbelşugată din satul Sarichioi este compusă din: şniţele din şalău, saramură din crap sau şalău, chiftele deosebit de savuroase care se prepară numai din peşti mici, cu multe oase, ce se dau de mai multe ori prin maşina de tocat ca să nu se mai simtă oasele...
Citește pe Antena3.ro