x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    28 Oct 2010   •   00:00
Pauză de cafea
5989-135115-bucate21_3021.jpgThailanda... o bucătărie cu arome aparte, pe care le recunoşti imediat, în care fiecare ingredient îşi are rostul bine stabilit. Se ştie că preparatele thailandeze sunt renumite nu numai datorită gustului, ci şi datorită beneficiilor nutriţionale.

Logo-ul sub care este cunoscută această gastronomie în lume este: "Bucătăria thailandeză este o bucătărie sănătoasă". Dacă vreţi să cunoaşteţi paradisul aromelor şi al culorilor, vizitaţi o piaţă din Thailanda. Mango, mangustan (numite reginele fructelor thailandeze, cu o coajă maro-roşcată), mere thailandeze, pomelo sunt doar câteva fructe care se transformă în opere de artă... efemere, pentru că Thailanda are o bogată tradiţie în sculptura în fructe.

Din câteva mişcări, fructele se transformă în flori, păsări, frunze... Secretul este folosirea unui cuţit special, cu lamă subţire şi foarte ascuţită, importante fiind îndemânarea şi creativitatea. Sculptura în fructe şi legume este materie de studiu în şcoli şi chiar universităţi, fiind parte integrantă din cultura thailandeză. Tot într-o piaţă poţi vedea o bogăţie de condimente exotice: coriandru, cha ohm, cha phloo etc., care dau un gust inconfundabil preparatelor.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda