x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Românului îi convine să-şi întreţină casa singur!

Românului îi convine să-şi întreţină casa singur!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    31 Oct 2009   •   00:00
Românului îi convine să-şi întreţină casa singur!

Situaţia economică actuală a determinat multe persoane să prefere să execute personal lucrări de bricolaj, precum reparaţiile necesare în casă sau redecorarea locuinţei. Acesta e rezultatul unui studiu de piaţă comandat de Robert Bosch SRL, desfăşurat în luna august a acestui an.



Studiul realizat de Institutul de Cercetare Ipsos a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane din diferite oraşe, persoane cu vârsta cuprinsă între 14 şi 75 de ani, în proporţie egală femei şi bărbaţi, provenind din mediul urban şi rural, cu venituri mici, medii şi mari, din toate regiunile ţării şi din toate sferele sociale.

STATISTICA
Aşadar, cei mai mulţi dintre români au ales, ca şi cale de reducere a costurilor de întreţinere a casei, renunţarea la ajutorul unui meşter profesionist atunci când vine vorba despre micile reparaţii şi proiecte de înfrumuseţare a locuinţei. Ba, mai mult chiar, 69% din cei întrebaţi au declarat că acum preferă să execute personal lucrări de bricolaj pe care le-ar fi evitat în trecut. Pentru 66% din români, "do-it-yourself-ul" (DIY) a devenit o alternativă atractivă la activităţile de recreere, precum ieşitul în oraş sau mersul în vacanţă. Cei mai mulţi respondenţi au declarat că fac personal lucrări precum: mici reparaţii (79%), văruit (75%) sau grădinărit (77%).

×
Subiecte în articol: afla ce e nou