x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tărgul Internaţional Interzum

Tărgul Internaţional Interzum

19 Iul 2007   •   00:00

La sfărşitul lunii mai s-a incheiat la Köln una dintre cele mai cunoscute şi recunoscute manifestări internaţionale dedicată sectorului de mobilier.

La sfărşitul lunii mai s-a incheiat la Köln una dintre cele mai cunoscute şi recunoscute manifestări internaţionale dedicată sectorului de mobilier. Anume Tărgul Internaţional Interzum, tărg specializat pe componente prefabricate, feronerii, accesorii şi alte materiale şi servicii destinate industriei de mobilă şi amenajărilor interioare. Cu atăt mai aşteptat, cu căt se ţine o dată la 2 ani, Interzum este renumit printre altele pentru soluţiile inteligente prezentate, "vănate" de producătorii de mobilier pentru a le incorpora in viitoarele lor "creaţii". Sloganul-cheie transmis indirect de tot ceea ce manifestarea din acest an a insemnat poate fi considerat ca fiind acesta: responsabilitate şi utilizarea raţională a resurselor in procesul de producţie.

Tendinţe conturate

Pentru a avea o măsură asupra a ceea ce vă va oferi pe viitor sectorul de mobilier, urmănd să vă adaptaţi pretenţiile in acest sens, am trecut in revistă cele mai bine abordate teme din cadrul tărgului:

- confortul sporit, comoditatea şi utilizarea uşoară sunt factorii cei mai importanţi luaţi in consideraţie atunci cănd vine vorba despre componentele pentru mobilier;

tot ceea ce inseamnă sertare se deschide şi se inchide ca prin magie, presupunănd doar o extrem de simplă apăsare a lor, această caracteristică fiind considerată deja un fel de standard;

- lumina este considerată tot mai tare o cerinţă esenţială pentru ceea ce se numeşte un "design reuşit". In particular, dioda emiţătoare de lumină, The Light-Emitting Diode sau prescurtat LED-ul, generează noi impulsuri "creative" industriei de mobilă şi un aspect al camerei care impresionează la nivel emoţional.

- un material compozit inovativ care, deşi are o aparenţă grea şi solidă, este extrem de uşor, este gata de lansarea sa pe piaţă. Panelurile uşoare, cu un interior din carton dispus intr-o structură de tip figure, sunt pe căt de uşoare, pe atăt de rezistente şi de durabile. Să nu uităm de faptul că utilizarea acestora va cruţa mult din resursele lemnoase.

Tematica tărgului

Soluţiile prezentate s-au incadrat in următoarele categorii:

- materii prime, prefabricate din lemn (PAL, MDF, PFL, placaje, furnire, panouri, panele...) şi materiale din lemn;

- materiale chimice: adezivi, lacuri şi baiţuri, răşini...;

- materiale pentru acoperirea suprafeţelor;

- produse pentru amenajări interioare;

- feronerii şi accesorii pentru mobilier pentru locuinţe, bucătării, mobilier pentru băi, amenajări interioare şi construcţii de lemn;

- semifabricate, componente şi piese de mobilă;

- feronerii, accesorii pentru mobilier tapiţat şi saltele;

×
Subiecte în articol: mobilier