x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Onoare muncii!

Onoare muncii!

de Alex Anghel    |    Cristian Pasarica    |    27 Feb 2006   •   00:00
Onoare muncii!
SEARA CAPSA
Munca il innobileaza pe om? Meseria este bratara de aur? Cine se scoala de dimineata ajunge departe? La locul de munca toate aceste zicale ar trebui sa se reflecte in activitatea noastra.

Rezultatele sondajului CURS par a spune ca majoritatea romanilor sunt optimisti in ceea ce priveste locul de munca. Important este insa unghiul din care privesti lucrurile: remuneratia, orele suplimentare (platite sau nu), mediul si conditiile de munca, primele sau alte benificii de pe urma serviciilor pe care le prestezi. Desi sondajul ne arata ca 46% dintre romani sunt in relatii bune cu seful lor ierarhic, 44% in relatii foarte bune, si numai 4% proaste si 1% foarte proaste, de ce la fiecare discutie romanul se plange de serviciu si de relatia cu seful? Probabil ca este in natura umana ca atunci cand primesti ordine sau directive din partea unui superior pe o perioada mai lunga de timp sa ajungi la capatul rabdarii. Pe de alta parte, empatia este cea care te aduce cu picioarele pe pamant si te face sa intelegi mai bine superiorul inainte de a-l privi cu ochi critic. Daca majoritatea munceste pentru cineva (companie sau persoana), mai exista o parte care munceste pe cont propriu. Chiar daca acestia din urma au ales calea mai dificila, ei vor gusta din plin satisfactiile reusitelor personale. Henry Ford spunea odata: "Decat sa faci perfect munca altuia, mai bine o faci superficial pe a ta".

Proletari din toata tara, uniti-va pentru o dezbatere interesanta despre munca la romani, in deja cunoscuta locatie Casa Capsa!

Interesatii de subiect pot confirma participarea la sesiunea de luni, 27 februarie, la adresa de e-mail anita.panait@jurnalul.ro

PUTEM MAI MULT
50% dintre romani ar accepta un al doilea loc de munca chiar daca acesta le-ar reduce considerabil timpul liber. Tot de dragul muncii, 28% dintre romani au muncit foarte des in zilele de sambata si altii 26% des. Pana si in ziua sfanta de duminica 15% au muncit foarte des si 12% des. Daca stam si analizam cu atentie aceste sondaje, ar trebui ca Romania sa fie printre primele tari din Europa, din punct de vedere economic, asta daca nu s-ar aplica simultan principiul: pauzele lungi si dese, cheia marilor succese.

×
Subiecte în articol: editie de colectie munca