x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Abia operat pe creier, da testele nationale

Abia operat pe creier, da testele nationale

16 Iun 2004   •   00:00

SCOALA

"Voi invinge asa cum am invins si operatia", spune un baietel care are numai 14 ani si a trecut printr-o experienta traumatizanta: o operatie pe creier. Asta nu l-a oprit sa se prezinte la testele nationale. Abia operat pe creier, un baietel care va implini azi 14 ani a tinut cu tot dinadinsul sa sustina testele nationale. "Mama mi-a daruit vointa, iar Dumnezeu a facut ca totul sa fie posibil. Voi trece peste toate examenele si voi invinge, asa cum am invins si operatia... cu zambetul pe buze!", dupa cum spune craioveanul. Colegii si profesorii s-au rugat, cu lacrimi in ochi, in timpul examenului.
CRISTIAN VASILCOIU - Craiova

Caz impresionant la Craiova. Un baiat operat acum cateva saptamani pe creier si imobilizat la domiciliu a tinut, cu tot dinadinsul, sa sustina testele nationale. Asta desi nu poate inca sa scrie din nou, astfel ca a fost nevoit sa le dicteze profesorilor.

Vladimir Constantin Mirescu, care va implini astazi 14 ani, a gasit taria necesara unei asemenea incercari, datorita mamei si lui Dumnezeu, dupa cum insusi spune: "Mama mi-a daruit vointa, iar Dumnezeu a facut ca totul sa fie posibil. Voi trece peste toate examenele si voi invinge asa cum am invins si operatia... cu zambetul pe buze!".

Le-a dictat profesorilor

Examenul la limba si literatura romana de luni l-a sustinut la domiciliu, in prezenta unei comisii speciale formata din doi profesori. "A fost atat de atent si a dat dovada de multa vointa. S-a exprimat corect si coerent. Ne-a impresionat pe toti, cei din comisie, acest copil care a suferit enorm, dar care tanjeste sa fie in randul lumii si alaturi de colegii sai. Mai mult decat atat, elevul s-a incadrat perfect in timpul de lucru atribuit examenului si nu a solicitat decat o pauza, deoarece nu se simtea prea bine", a precizat presedintele comisiei speciale, profesorul Radu Nicolae.

Colegii si profesorii l-au sustinut, de la distanta, pe Vladimir, in timpul examenului de luni. "Timp de o ora, colectivul clasei a VIII-a B, pe care Vladut a promovat-o cu media de 8,77, s-a rugat pentru sanatatea si puterea lui Vladut, de a trece peste acest impas. Vointa acestui copil de a invinge boala ne-a impresionat pe toti", spune directorul Scolii nr. 2 "Traian" din Craiova, Dumitru Cotoi.

Boala a lovit neasteptat

Baietelul de numai 14 ani a fost lovit necrutator de boala. Vladimir a cazut pur si simplu din picioare, in urma cu o luna, mai exact, in data de 7 mai, in timpul orei de Educatie Tehnologica. Un echipaj SMURD l-a transportat imedat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Diagnosticul a fost unul necrutator: coma de gradul IV, edem cerebral cu inundatie craniana, anevrism cu malformatie arterio-venoasa. Si mai mult decat atat, inoperabil la Craiova. Baiatul a fost transportat in aceeasi zi la Spitalul nr. 9 "Dr. Bagdasar" din Capitala si supus unei complicate interventii chirurgicale.

Scapat, in mod miraculos cu viata, Vladimir Mirescu nu vrea sa fie considerat "un handicapat", asa ca a tinut, cu tot dinadinsul, sa sustina testele nationale.

"Am acceptat sa sustina acest examen pentru ca asa a dorit el. Cand l-am intrebat daca isi da seama la ce efort se supune mi-a raspuns cu zambetul pe buze ca daca nu l-ar da s-ar simti un handicapat si el nu se considera asa. Si-a dat chiar semnatura de a sustine toate probele de examen. Iar noi, familia, i-am respectat dorinta", spune mama tanarului, Simona Mirescu.
×