x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Centru pentru tinerii dependenti de droguri

Centru pentru tinerii dependenti de droguri

22 Iun 2004   •   00:00

Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Autoritatea Nationala pentru Tineret au semnat, ieri, un protocol de Parteneriat interinstitutional pentru infiintarea de servicii medico-sociale destinate consumatorilor de droguri din Romania.

Parteneriatul, ce a fost incheiat in prezenta presedintelui ANA, Pavel Abraham, si a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, secretarul de stat Daciana Sarbu, are ca obiectiv infiintarea in comun a Centrului de Excelenta de tip comunitate terapeutica postcura destinat tinerilor consumatori de droguri.

45 de locuri. Acest serviciu medico-social va avea sediul in cadrul unui complex de cazare si agrement in localitatea Timisul de Sus, judetul Prahova. Sediul cuprinde maximum 45 de locuri in care adolescentii, care vor fi selectati in raport de gravitatea situatiei in care se gasesc, vor putea sa beneficieze de tratament postcura.

Tentatiile. ANA va asigura consultanta de specialitate pentru aceasta comunitate terapeutica si, in acelasi timp, buna sa functionare, pe baza unui parteneriat public-privat. "Aceasta initiativa a venit ca urmare a faptului constatat ca tinerii care urmeaza o cura de dezintoxicare raman vulnerabili odata intorsi in mediile unde au dobandit dependenta. Ceea ce dorim prin internarea intr-un astfel de centru a tinerilor care au urmat un tratament de dezintoxicare este mentinerea lor cat mai departe de tendinta drogului si constientizarea de catre tineri a faptului ca sunt pregatiti sa se intoarca la o viata normala", a declarat Daciana Sarbu.

×