x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Incepe "proba" computerului

Incepe "proba" computerului

09 Iul 2004   •   00:00
Incepe "proba" computerului

SCOALA

Astazi, la 10:30, incepe repartizarea in licee si in scolile de arte si meserii pentru 204.498 de elevi. Ei pot vedea rezultatele pe site-ul www.admitere.edu.ro. Repartizarea elevilor care au promovat testele nationale in licee si scolile de arte si meserii va incepe azi, la 10:30, a declarat ieri ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu. Tot de la aceasta ora, elevii pot vedea pe www.admitere.edu.ro la ce liceu sau scoala de arte si meserii au fost admisi.
EUGENIA MIHALCEA

Dupa afisarea pe pagina de web a Ministerului Educatiei, candidatii pot consulta maine la scoli listele cu absolventii repartizati proveniti din unitatile de invatamant respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal si profesional de stat din judet sau municipiul Bucuresti. Duminica se vor afisa la fiecare unitate de invatamant liceal si profesional listele candidatilor repartizati in acea unitate.

LOCURI. Conform ministrului Athanasiu, pentru cei 204.498 de elevi care au trecut testele nationale, adica 78% din cei care au participat la concurs, exista 190.000 de locuri in licee si inca 130.000 de locuri in scolile de arte si meserii. Repartizarea computerizata se va face in ordinea descrescatoare a mediilor, tinandu-se cont de optiunile elevilor pentru anumite licee si specializari. Cand se ajunge la un candidat, se cauta in lista sa de optiuni prima optiune valida la care exista locuri libere. Ordinea optiunilor de pe fisa este, prin urmare, semnificativa, prima optiune exprimata este luata in considerare inaintea celorlalte optiuni. De exemplu, se verifica prima optiune a candidatului curent, in cazul in care optiunea este valida si mai exista locuri la aceasta optiune este considerat admis la aceasta optiune si se trece la urmatorul candidat. Altfel, se verifica a doua optiune de pe fisa.

A DOUA SANSA. O optiune este invalida daca, de exemplu, codul optiunii alese de candidat nu exista sau pentru optiunea aleasa necesita data proba la limba materna sau moderna si candidatul nu a sustinut-o.

Athanasiu a precizat ca pentru elevii care nu vor reusi sa fie repartizati va mai exista o a doua etapa de repartizare, intre 15 si 18 iulie. In cazul in care, totusi, vor ramane locuri neocupate, candidatii ramasi vor fi redistribuiti pe ele in perioada 22-28 iulie. "Noi nu ne imbatam cu apa rece. Testele grila de anul trecut au fost un esec. Anul acesta elevii au putut sa dovedeasca mai bine ce au invatat". - Alexandru Athanasiu, Ministrul Educatiei

PREA MULTE PROBE LA BAC

Aproape 84% dintre absolventii de liceu au obtinut note de trecere la examenul de Bacalaureat in urma rezolvarii contestatiilor, cu aproximativ un procent mai putin decat inainte de depunerea acestora. Ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu, a declarat ieri ca prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-a desfasurat in cele mai bune conditii, numarul celor care au promovat (83,97%) fiind cu aproximativ opt procente mai mare decat anul trecut. Totodata, Athanasiu a afirmat ca "Bacalaureatul se desfasoara la prea multe probe" si ca se vor face schimbari in structura si organizarea examenului.

×
Subiecte în articol: optiune