x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old La "batranete" - Teste nationale la racoare

La "batranete" - Teste nationale la racoare

17 Iun 2004   •   00:00

Sapte detinuti din Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova au sustinut ieri penultima proba a testelor nationale, cea la Matematica.

CRISTIAN VASILCOIU - Craiova

Mai au de trecut un ultim hop, proba de azi, la alegere intre Geografia Romaniei sau Istoria romanilor.

Astfel, ieri dis-de-dimineata, cei sapte detinuti, cu varste cuprinse intre 23 si 45 de ani, asteptau emotionati anuntarea subiectelor de la primul lor examen din viata. Supravegheati de o comisie speciala de profesori de la Liceul "Matei Basarab", detinutii au marturisit, la iesirea din sala de examen, ca proba cea mai grea a fost cea de luni de la Limba si Literatura Romana.

"Am vrut sa fac si eu un lucru bun. Aveam doar sase clase si am mai facut doua in penitenciar. M-au incurajat si colegii de celula care mi-au spus sa dau si eu examen, pentru a putea face ceva mai departe in viata", a spus Benone Lepadat, in varsta de 27 de ani, condamnat la patru ani de puscarie pentru comiterea infractiunii de talharie. El a intrerupt studiile cand a plecat in Germania, insa dupa ce a petrecut trei ani si trei luni de detentie este hotarat sa-si gaseasca un serviciu si sa se cuminteasca.

FARA MEDITATII. Valentin Dudea, de 23 de ani, condamnat si el tot pentru talharie, spune ca ar fi vrut sa obtina o nota cat mai mare la examenul de Capacitate, insa nu a avut bani pentru a plati un meditator: "As fi facut meditatie, dar nu aveam bani. Colegii de celula ma testau in camera. Imi puneau intrebari sa vada daca am retinut ce am invatat", povesteste Valentin Dudea. Tanarul mai are de ispasit inca un an de pedeapsa, iar apoi vrea sa devina mecanic auto. Daca vor trece de examentul adolescentei, detinutii vor primi mai multe vizite si pachete.

×