x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old La Hollywood sau sa ramana cu ea

La Hollywood sau sa ramana cu ea

11 Mai 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE

Razvan spune ca va pleca la Hollywood. Unde va face un film 〞de Oscar". Ar ramane in tara daca fosta lui iubita, Michelle, se va intoarce la el. Dupa o relatie de sapte ani. Si trei de despartire. Raspunsul tinerei, in aceasta seara la 〞Din dragoste".
CRISTIAN PETRU

De multe ori realizam cat de importanta este o persoana pentru noi abia atunci cand nu o mai avem. Abia atunci cand nu mai e langa noi. Si atunci, poate pentru prima data ne dam seama ca am gresit. Ca ceea ce atunci ni se parea ca nu e bine, ca toate nemultumirile pe care le-am avut nu au insemnat nimic. Si ca singurul lucru la care au dus a fost despartirea de persoana de langa noi. Omorarea acelui 〞noi". Razvan Alecu a avut o copilarie dureroasa. S-a luptat cu o boala necrutatoare, epilepsia. Declansata dintr-o sperietura foarte mare, boala l-a transformat intr-o fire retrasa, timida. Fiind diferit de ceilalti, marginalizat de colegi, el a cautat refugiul in carti. In clasa a XII-a si-a dat seama ca trebuie sa se lupte cu boala, infruntand in acelasi timp si greutatile vietii. Pentru a reusi. A incercat sa-si schimbe comportamentul, lasand la o parte timiditatea de pana atunci, devenind usor ironic si arogant.

Prima intalnire

Tanarul a intalnit-o pe Michelle in urma cu zece ani. Razvan o astepta in fiecare seara cand iesea ea de la serviciu, vorbeau despre te miri ce si se plimbau impreuna cu Emma, catelusa lui. De Pasti au fost la ea acasa, unde el nu a facut impresie buna. Era somer, mai mic cu aproape cinci ani decat ea, prea indraznet si... bolnav. Razvan a cucerit-o insa si a fost primul barbat din viata ei. Dupa putin timp, cei doi s-au mutat impreuna. Noua etapa a relatiei i-a facut sa inceapa sa isi vada defectele. 〞Ea era foarte geloasa, ma sufoca cu dragostea ei, nu suporta sa fie singura. Nu avea incredere in mine", povesteste Razvan. Uneori, barbatul devenea violent. Asa au aparut primele certuri. Au stat impreuna pana aproape de sfarsitul anului 1994. De Sarbatorile de Craciun au mers la tara, iar la intoarcere, Michelle a hotarat sa plece. Nu mai suporta. Razvan incepea un curs de informatica si au hotarat ca fiecare sa se gandeasca in urmatoarele trei luni daca vor relua relatia.

Despartiri si impacari

Cei doi s-au impacat. Si s-au mai despartit de zeci de ori. Despartirile lor nu tineau insa mai mult de cateva ore. Unul dintre ei suna, isi promiteau ca totul se va schimba in bine si se impacau. Cat timp au fost 〞impreuna", Razvan i-a dat sapte palme! Michelle a fost insa alaturi de el, a stat langa el atunci cand barbatul avea crize de epilepsie. Au infruntat impreuna boala. Iar cu timpul, crizele au devenit mai rare. Asa s-au scurs sapte ani, pana in 2001. In toata aceasta perioada, ei au avut doar cateva raporturi sexuale. 〞Nu pentru ca as avea probleme cu potenta. Dar nu am adus-o la mine acasa pentru sex si nici ca menajera. O vroiam pentru sufletul ei", spune barbatul. Cea mai lunga despartire a fost in 1997, cand nu s-au vazut aproape o jumatate de an. O ciudatenie a acestei relatii este faptul ca si-au scris zeci de bilete, scrisori in perioadele in care erau separati. In scrisori, cei doi isi spuneau ce nu puteau sa isi zica stand fata in fata. In ianuarie 2003, la aproape doi ani de cand s-au despartit, Razvan a vizitat-o acasa, dar ea nu a vrut sa-l vada, nici sa stea de vorba cu el. 〞Pleaca, pana nu te dau afara!", i-a spus ea. Aceleasi cuvinte i le spusese el de multe ori in cei sapte ani.

Din dragoste

Razvan este scenarist si actor. A trimis mai multe CV-uri la Hollywood si la Paris, unde vrea sa isi desavarseasca cunostintele pe care le are in domeniu. Vrea sa realizeze un film 〞de Oscar" despre viata lui si a prietenei lui Michelle. Despre lupta lui cu boala. Iar acum, el spune ca a primit o oferta de la Hollywood. Ca are confirmari ca proiectul sau a fost acceptat. 〞Am scris la ëDin dragosteû pentru ca trebuie sa iau o decizie. Daca Michelle vrea sa se impace cu mine raman alaturi de ea, in tara. Daca nu, plec la Hollywood pentru a-mi vedea de cariera", spune Razvan. Ce i-a raspuns Michelle, daca ea vrea sa se impace cu omul cu care si-a petrecut sapte ani din viata si ce decizie a luat Razvan, in aceasta seara, la ora 20:00, la "Din dragoste", la Antena 1.

〞In cei sapte ani de relatie am avut putine raporturi sexuale. Nu pentru ca as avea probleme cu potenta. Dar nu am adus-o la mine acasa pentru sex si nici ca menajera"
Razvan Tiberiu Alecu

〞Am fost sapte ani impreuna. Perioada in care amandoi am fost orgoliosi. Am gresit. Asa ca ne-am despartit. Am fost alaturi de el in lupta cu boala lui"
Mihaela Michelle Constantinescu

Proba de rezistenta

In urma cu o saptamana, Valeria a venit pentru a doua oara la emisiunea 〞Din dragoste". Acum cateva luni, tanara le-a facut o declaratie de dragoste parintilor ei. 〞Vreau sa le spun ca ii iubesc acum, la 25 de ani de casnicie", spunea ea atunci. Cazul fetei din Bistrita- Nasaud, bolnava de la 11 luni dupa un vaccin prost facut, care a dorit sa le multumeasca parintilor ei pentru tot ce au facut pentru ea, i-a impresionat pe telespectatorii emisiunii 〞Din dragoste". Care au sunat si i-au donat bani fetei pentru a se opera. Din cauza bolii ei, hidrocefalie interna tetraventriculara, fata nu a avut o copilarie normala. Dar parintii ei au fost insa alaturi de ea, mama ei ducand-o in fiecare zi la scoala. Chiar si acum, cand fata este studenta la Psihologie, la Cluj, mama ei o duce la examene. Valeria a fost operata de doua ori, iar saptamana trecuta, la cererea telespectatorilor, s-a intors in studioul emisiunii. Si pentru ca avea nevoie de 20 de injectii foarte scumpe pentru a continua tratamentul, un medic din Cluj, impresionat de povestea ei, i le-a oferit. 〞Am fost la Cluj la acel medic. Mi-a spus ca trebuie sa fac un tratament de 30 de zile cu acele injectii. Iar apoi trebuie sa urmez un program de recuperare", spune Valeria. Dupa emisiune, tanara a fost sunata de prieteni si colegi, impresionati de povestea ei.

Pe bulevard...

de Mircea Radu

In Ploiesti, pe un bulevard, doi tineri mergeau alene, fara a se tine de mâna. Ea avea parul negru si cârliontat si purta pe umeri o jacheta caramizie. Baiatul era imbracat usor desuet, dar curat. Tinea in mana un buchet de bujori, de culoarea ranii pe care o avea la nas, urma a unei cazaturi. Asteapta ca ea sa termine de fredonat melodia pe care o auzise de dimineata la radio, ca sa poata incepe el un cantec de lebada.

Razvan: Tu esti varful piramidei mele sentimentale! Doresc sa fii sotia mea si femeia vietii mele!

Michelle: Tie iti trebuie una care nu se tine de capul tau, care nu este asa de lipicioasa si de iubitoare incat sa te sufoce cu dragostea ei.

Razvan: Fete intr-adevar sunt destule, insa ca tine gasesc una la o mie! Esti cea mai importanta fata dintre toate cele pe care le-am cunoscut!

Michelle: Si o sa mai cunosti! Oricum, este rau pentru tine ca te-ai obisnuit asa, sa ai mai multe iubite.

Razvan: Esti de o gelozie extraordinara! Eu nu te-am inselat niciodata! Tu te superi pana si atunci cand admir o artista la televizor...

Michelle: Ti-am cerut mici schimbari în purtarea ta, pe care ai spus ca le vei putea face cu timpul si daca voi fi aproape de tine. Am fost si tot degeaba.

Razvan: Erau momente în care simteam ca dragostea ta ma sufoca si regretam ca nu mai am acea libertate de care ma bucuram înainte. Dar, oare suspiciunea si lipsa de încredere în persoana pe care spui ca o iubesti crezi ca nu ranesc?

Michelle: Am fost buna si darnica, am îndurat jigniri, bârfe, câte si mai câte. Si... pentru ce?

Razvan: Cum pentru ce? Chiar daca stateam cu parintii mei, timp de 7 ani de zile am convietuit ca sot si sotie.

Michelle: Si mai aveai curajul sa ma numesti sotie! Rusine sa-ti fie!

Razvan: Esti o femeie care nu este de acord ca într-o casnicie e si bine si rau. Vrei sa mergi doar pe drumuri roz. Probabil de aceea, în 7 ani ne-am despartit si impacat de 30 de ori.

Michelle: Ne-am impacat pentru ca vroiam sa te am alaturi zi si noapte...

Razvan: E adevarat! Ai stiut sa ai grija de mine! Îti multumesc ca ai fost aproape când mi-a fost greu. Esti asa o femeie minunata, încât nu vreau sa te pierd!

Michelle: Esti un egoist ce nu mi s-a întâmplat sa vad si cum nu vreau sa am lânga mine. Sa-ti mearga tie bine, sa te simti tu bine, sa mananci tu bine, restul nu conteaza...

Dupa ce isi termina fraza, Michelle dadu de cateva ori din cap, a lehamite, se rasuci pe-un picior si pleca.

〞Dar m-am schimbat!..." sopti Razvan. ĂÂşi brusc, isi aduse aminte ca vorbele astea i le spusese si acum trei ani lui Michelle. Doar ca ea nu a mai stat sa le auda.

Inca nu-si putea lua gândul ca o pierduse. Se plimba singur, zilnic, pe ultimul lor drum, spunându-i în gand, de sute de ori: 〞M-am schimbat! As vrea sa vii din nou lânga mine, sa vezi ca sunt un alt om!".

Ajuns chiar în locul unde se despartise de ea, Razvan se opri. Se uita în sus si vazu o tablita pe care era scris numele strazii: Bulevardul Independentei... Repeta sacadat numele, nevenindu-i sa creada. 〞In-de-pen-den-tei"... Cu un surâs amar, se rezema cu spatele de un stâlp si lua cateva portii de aer. Timp în care oamenii treceau pe lânga el, în toate directiile, inghitindu-l. O lume care nu dadea semne ca ar fi interesata de povestea lui.

Aceasta scena este imaginara. Bulevardul exista. ĂÂşi personajele. Asa cum exista si scrisorile din care a fost inspirat acest dialog.
×
Subiecte în articol: michelle razvan