x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Slujbe in strainatate

Slujbe in strainatate

16 Iun 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Persoanele care vor sa munceasca in strainatate se pot inscrie astazi in baza de date a Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM), in Craiova, la Casa Studentilor din Strada Eugeniu Carada.
CRISTIAN PETRU

La preselectie pot participa femeile si barbatii, cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, calificati in meseriile de agricultori, macelari si ingrijitori animale. Macelarii si ingrijitorii trebuie sa aiba minimum doi ani de experienta dovedita prin cartea de munca.

Ospatari, soferi, sudori

De asemenea, se fac inscrieri in baza de date si pentru ospatari, sudori in argon si CO2 si soferi. Pentru aceste trei meserii se pot prezenta doar barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, cu experienta de doi, trei si respectiv patru ani pentru soferi. Varsta maxima pentru persoanele care vor sa lucreze ca soferi in strainatate este de 45 de ani.

Dosarele persoanelor care doresc sa se inscrie in banca de date a OMFM in cadrul acestei actiuni trebuie sa contina urmatoarele documente: copii dupa actul de identitate, pasaport, acte de studii, cartea de munca, cazier judiciar, adeverinta medicala, CV, fisa personala, trei fotografii si o declaratie pe proprie raspundere, legalizata la notari, din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de boala.

Fara acte false

Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM (in scopul obtinerii dreptului de a beneficia de un contract de munca in strainatate) vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise. Depunerea dosarului constituie doar primul pas in procesul de plasare a fortei de munca in strainatate.
×