x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Subiecte si bareme la www.portal.edu.ro

Subiecte si bareme la www.portal.edu.ro

16 Iun 2004   •   00:00

Sute de persoane au telefonat sau au trimis mesaje prin posta electronica la Ministerul Educatiei, inainte de inceperea primelor probe la testele nationale si pe parcursul derularii acestora, in speranta ca ar putea convige pe cineva sa le "divulge" continutul subiectelor.

EUGENIA MIHALCEA

La telefonul special pentru testarea nationala au sunat, in prima zi, sute de persoane, majoritatea pentru a obtine subiectele. Solicitari similare au fost primite la minister si pe e-mail, in noaptea dinaintea examenului. Un exemplu: "Daca i-mi trimite-ti subiectele de la testarea nationala (admiterea in liceu), dar nu cea pentru olimpici, va voi rasplati cum se cuvine!!!! VA PROMIT!!!!!"

Putini dintre cei care au telefonat au avut insa curajul sa se prezinte. Ei au reclamat ca la o scola din Iasi s-au platit cate 50.000 de lei pentru protocol, ca intr-o unitate de invatamant din Capitala elevii au copiat la prima proba si ca profesorii supraveghetori le-au spus ca la proba de istorie sa vina cu cartile la ei.

Informatii utile

Pentru absolventii clasei a VIII-a, pe forumul dedicat admiterii in licee de pe http://portal.edu.ro se pot gasi la sfarsitul fiecarei zile de examen subiectele din ziua respectiva si baremul de corectare si notare pentru fiecare proba sustinuta. De asemenea, la data de 23 iunie se va afisa pe http://admitere.edu.ro lista absolventilor, in ordine descrescatoare a mediilor de la testele nationale. Pe acelasi site se va afisa si ierarhia pentru fiecare scoala gimnaziala. Pe langa ierarhia dupa media de la testele nationale va fi disonibila si ierarhia dupa media de admitere, pentru candidatii care au promovat testele nationale, respectiv media de absolvire a claselor V-VIII, pentru cei care nu au promovat testele nationale. Dupa terminarea testelor nationale si afisarea rezultatelor, absolventii clasei a VIII-a au la dispozitie un instrument pentru orientarea candidatilor in alegerea si prioritizarea optiunilor pentru Admiterea in licee si scoli de arte si meserii 2004: aplicatia de tip tutorial "Orientare Admitere", postata pe http://admitere.edu.ro inca de acum 2 saptamani. Cu ajutorul acestei aplicatii on-line, candidatii isi pot verifica sansele de admitere la licee si specializari specifice, pot tipari fise de inscriere.

Calendar de examen:

  • 14-18 iunie - la sfarsitul fiecarei zile de examen se afiseaza subiectele din ziua respectiva si baremul de corectare si notare pentru fiecare proba sustinuta;
  • 23 iunie - afisarea ierarhiei la nivelul municipiului Bucuresti;
  • 19 iunie-3 iulie - orientarea candidatilor in alegerea si prioritizarea optiunilor pentru admiterea in licee si scoli de arte si meserii;
  • 9 iulie - repartizarea computerizata;
  • 10-11 iulie - afisarea rezultatelor
  • ×