x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Tabere pentru elevi si studenti

Tabere pentru elevi si studenti

12 Iun 2004   •   00:00

Studentii din invatamantul de stat, cursuri de zi, vor beneficia de 4.331 de locuri gratuite in tabere pe perioada vacantei de vara din acest an, dintre care 2.730 la mare si 1.601 la munte, a anuntat directorul Agentiei pentru Sprijinirea Studentilor, Gabriel Ispas.

Studentii care opteaza pentru o vacanta la mare au la dispozitie locuri de tabara in statiunea Costinesti, la pensiunea Iunona, Vila Belvedere, in cabanele de tip bungalow, la Hotel "Corsa", iar cei care aleg muntele vor fi cazati in statiunea Paraul Rece, la Hotel "Bucegi", Hotel "Piatra Craiului", Vila "Carpati", Vila "Licurici", precum si in zone ca Sovata, Caprioara, Monteoru, Stejarul, Margineanca.

CONDITII. Taberele de cate o saptamana se vor desfasura in perioada 14 iulie-1 septembrie, astfel incat aproximativ sapte serii de studenti vor beneficia de ele. Biletul de tabara este gratuit si, in plus, studentii vor primi pentru masa, timp de o saptamana, bonuri valorice de 1.890.000 de lei. Studentii pot depune cereri pentru a obtine bilete de tabara pana la 18 iunie, urmand ca pe 21 iunie rectoratele sa stabileasca beneficiarii lor. Anul acesta biletele se vor ridica de la Casele de Cultura ale Studentilor. De asemenea, Gabriel Ispas a anuntat ca intre 18 si 25 august se va organiza scoala de vara "Romania Europeana".

PENTU ELEVI. Agentia Nationala a Taberelor si Turismului Scolar (ANTTS) pune la dispozitie, pentru aceasta vara, peste 100.000 de locuri de cazare. Pretul pentru sase zile este cuprins intre 1,5 si 1,8 milioane de lei. Riana Nicolae, directorul ANTTS, a declarat ca pretul unei zile de cazare in reteaua proprie a Agentiei, incluzand trei mese, porneste de la 240.000 de lei si, in functie de destinatia aleasa, ajunge pana la 290.000 de lei. Taberele ANTSS vor incepe la 19 iunie si dureaza pana la 15 septembrie. ANTTS organizeaza excursii de sapte-zece zile in Egipt (Hurghada) - 399 euro de persoana, Grecia (Paralia-Katerini) - 157 euro, Italia (Rimini) - 444 euro, Spania (Costa Brava) - 538 euro.
JOBURI. O noutate a acestui an sunt cele 1.000 de locuri de munca de vara oferite studentilor care vor sa lucreze in tabara. Acestia vor fi platiti cu salarii plecand de la salariul minim pe economie si vor avea asigurate gratuit cazarea si masa. Pentru informatii suplimentare despre inscrierea pentru un sejur sau un loc de munca doritorii se pot adresa Agentiilor Teritoriale ale Taberelor si Turismului Scolar din fiecare resedinta de judet.

×