x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Trasee in muzeu si premii pentru tineri

Trasee in muzeu si premii pentru tineri

24 Ian 2005   •   00:00

Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) propune publicului care viziteaza expozitia De la Moore la Hirst: 60 de ani de sculptura britanica parcurgerea unor trasee-concurs in galeriile muzeului.

Acestea sunt destinate copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 6 si 20 de ani, care vor putea sa-si imbogateasca cunostintele despre arta si sa castige premii interesante.

CONCURS. Realizarea traseelor educative consta in vizitarea expozitiei si completarea unui formular de catre copii, ajutati sau nu de parinti. Intrebarile-joc se refera la lucrarile din expozitie si la opere din Galeria Nationala si Galeria de Arta Europeana care prezinta similitudini cu cele din expozitia britanica. Astfel, lucrari de Henry Moore vor fi comparate cu cele ale lui Constantin Brancusi, opere de Eduardo Paolozzi, cu cele ale lui Victor Brauner, cele ale Tacitei Dean cu lucrarile lui Philips de Koninck, comentandu-se tema, materialele si tehnica folosite de artisti. Formularul va mai cuprinde informatii despre sculptorii si pictorii alesi pentru acest joc, precum si imagini cu detalii ale operelor ce vor trebui descoperite in galeriile muzeului. Intrebarile si cerintele formulate sunt adaptate grupei de varsta, existand trei tipuri de itinerarii: pentru copii intre 6 si 10 ani, 10 si 14 ani si pentru tineri intre 14 si 20 de ani.

La sfarsitul lunii februarie, pustii vor fi premiati cu obiecte promotionale si carti oferite de catre British Council Romania, organizator, alaturi de MNAR, al expozitiei De la Moore la Hirst: 60 de ani de sculptura britanica.

INVATARE. Itinerariile se organizeaza in perioada 19 ianuarie - 27 februarie si isi propun sa faca mai atractiva vizita publicului tanar, urmarind familiarizarea acestuia cu muzeul, crearea legaturilor dintre operele artistilor straini si romani, precum si asimilarea unor noi cunostinte in domeniul artei, spun reprezentantii MNAR. Formularul si traseul in galeriile muzeului sunt incluse in pretul biletului pentru expozitia britanica. (Florina Zainescu)

×