x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Atenție la ovăz! Cardiolog: Strămoșii noștri nu mâncau fulgi de ovăz și nici tu nu ar trebui să faci asta

Atenție la ovăz! Cardiolog: Strămoșii noștri nu mâncau fulgi de ovăz și nici tu nu ar trebui să faci asta

de Andreea Tiron    |    06 Sep 2023   •   00:20
Atenție la ovăz! Cardiolog: Strămoșii noștri nu mâncau fulgi de ovăz și nici tu nu ar trebui să faci asta
Sursa foto: stockxpertcom/

Un renumit medic cardiolog trage un semnal de alarmă cu privire la obiceiul tot mai răspândit de a consuma ovăz în fiecare zi: Există potențiale riscuri pentru sănătate.

Potrivit spynews.ro, argumentele sale, susținute de expertiza sa, aduc în discuție valoarea nutrițională a ovăzului în comparație cu alte surse alimentare și subliniază importanța unei diete echilibrate.

Motivul pentru care nu e bine să mănânci zilnic ovăz

Dr. Jack Wolfson, medic cardiolog cu experiență, a explicat motivele din spatele avertismentului său și a argumentat că fulgii de ovăz nu ar trebui să înlocuiască alimentele sănătoase și cu adevărat nutritive în dieta zilnică.

Cu o carieră bogată în medicina cardiovasculară, medicul Jack Wolfson a atras atenția, totodată, asupra propagandei pe care industria alimentară o promovează în ceea ce privește consumul de fulgi de ovăz. El susține că această promovare se face în interesul companiilor din industria alimentară care încearcă să încurajeze oamenii să consume fulgi de ovăz în detrimentul altor alimente sănătoase.

„În calitate de medic cardiolog, nu recomand niciodată să mănânci fulgi de ovăz, cu siguranță nu în fiecare zi, așa cum o fac atât de mulți oameni. Strămoșii noștri nu mâncau fulgi de ovăz și nici tu nu ar trebui să faci asta. De-a lungul anilor, a existat o mulțime de propagandă despre beneficiile fulgilor de ovăz. Pe ce planetă trăiesc oamenii care cred că fulgii de ovăz, care nu au aproape nicio valoare nutritivă și de fapt conțin o mulțime de antinutrienți, ar fi mai bine decât să mănânce un ou? Un ou conține toți nutrienții, vitaminele, mineralele, grăsimile, proteinele de care are nevoie un pui de găină pentru a prinde viață. Nu poți crește un pui cu fulgi de ovăz. Nu poți crește un om sănătos cu fulgi de ovăz. Asigurați-vă că mâncați ouă în loc de fulgi de ovăz”, a spus medicul Jack Wolfson DO, pe TikTok.

Fulgii de ovăz conțin substanțe antinutritive

Medicul Jack Wolfson subliniază faptul că fulgii de ovăz nu oferă aproape nicio valoare nutritivă și conțin chiar substanțe antinutritive care pot avea un impact negativ asupra sănătății. În contrast, el susține că ouăle sunt o sursă excelentă de nutrienți, conținând vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine esențiale.

Acest medic cardiolog argumentează că alimentele naturale, precum ouăle, furnizează corpului toți nutrienții de care are nevoie pentru o sănătate optimă. El compară această perspectivă cu cea a fulgilor de ovăz, care nu oferă aceeași valoare nutritivă și ar trebui evitați ca substitut pentru alimente sănătoase și complete.

×
Subiecte în articol: fulgi de ovaz avertisment consum