x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Bărbații cu vârste între 45 și 54 de ani, cei mai predispuși la obezitate și anxietate

Bărbații cu vârste între 45 și 54 de ani, cei mai predispuși la obezitate și anxietate

07 Noi 2018   •   10:09
Bărbații cu vârste între 45 și 54 de ani, cei mai predispuși la obezitate și anxietate

Bărbații de vârstă mijlocie se confruntă cu o criză dietetică. Mai mult, bărbații aflați în această grupă de vârstă se confruntă cu niveluri ridicate de anxietate, pe lângă obezitate, scrie Daily Mail

În Marea Britanie, doar 22% dintre bărbații cu vârste între 45 și 54 de ani au o greutate normală. O treime dintre aceștia suferă de obezitate, în timp ce 46% sunt supraponderali, potrivit datelor oficiale. 
În SUA, 73,7% dintre bărbații aflați în această grupă de vârstă sunt supraponderali sau obezi, potrivit sondajelor. 
Un nou studiu arată că bărbații se confruntă cu mai multe consecințe negative în ceea ce privește sănătatea din cauza kilogramelor, comparativ cu femeile.
Studiul, publicat în jurnalul Frontiers in Immunology, compară efectele obezității asupra sănătății la femei și bărbați cu ajutorul șoarecilor de laborator. 
Cercetătorii de la Universitatea de California cred că motivul pentru care bărbații au mai multe probleme de sănătate din cauza obezității ține de modul în care aceștia acumulează grăsimea. 
Comparativ cu femeile, care capătă exces de grăsime în zona șoldurilor, feselor și coapselor, bărbații capătă grăsime în zona abdominală. Asta înseamnă că bărbații au cantități mai ridicate de grăsime viscerală, care poate afecta organele vitale și poate duce la boli de inimă. 

Bărbații din această categorie de vârstă sunt cel mai puțin fericiți

Un sondaj efectuat pe 300,000 de bărbați din Marea Britanie, efectuat de Biroul Național de Statistică, a arătat că acești bărbați au cel mai mic nivel de satisfacție și cel mai mare nivel de anxietate. Modul în care te simți poate afecta alegerile alimentare pe care le faci, motivația de care ai nevoie penttru a menține o dietă sănătoasă și pentru a face exerciții regulat. 
Mai mult, cercetarea publicată în International Journal of Eating Disorders sugerează că bărbații subestimează kilogramele în plus pe care le au. 
 

×