
Cercetătorii au descoperit că vegetarienii au un risc semnificativ mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu non-vegetarienii. De asemenea, ei ar putea avea un risc redus de a suferi de anumite tipuri de cancer, în special cel de prostată, stomac și cancer de sânge, conform tf1info.fr.
Beneficiile se extind și la anumite afecțiuni oftalmologice și gastro-intestinale.
Problema principală la vegetarieni este deficitul de nutrienți esențiali: fier, iod, omega-3, vitaminele B12 și D.
La bărbații vegetarieni apare și deficitul de zinc.
Agenția a publicat primul set de recomandări pentru vegetarieni, împărțiți în două categorii: lacto-ovo-vegetarieni (consumă ouă, lactate și miere) și vegetarieni (exclud toate alimentele de origine animală).
Anses atrage atenția și asupra contaminanților din alimente, îndemnând la reducerea expunerii la metale și alte substanțe persistente în mediu.
(sursa: Mediafax)
