Pe lângă multitudinea de beneficii aduse de iaurt, acesta reduce drastic riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral. Un studiu recent publicat în American Journal of Hypertension a descoperit că bărbaţii care consumă cel puţin două porţii de iaurt pe săptămână au cu 21% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare, iar în cazul femeilor riscul scade cu 17%, scrie HEALTH.
O echipă de cercetători de la Universitatea Boston au studiat peste 740.000 de indivizi care au fost diagnosticaţi anterior cu tensiune arterială crescută. Cu ajutorul chestionarelor administrate pe o perioadă de 30 de zile, cercetătorii au măsurat cantităţile de iaurt consumate şi cât cântăresc acestea împotriva bolilor de inimă, precum infarctul şi accidentul vascular cerebral.
Studiul a descoperit o legătură între consumul de iaurt şi sănătatea inimii. Cu toate acestea, nu s-a descoperit încă dacă consumul de iaurt reduce riscul sau dacă oamenii sănătoşi au tendinţa de a consuma mai mult iaurt.
Iaurtul este o componentă importantă pentru o vieţă sănătoasă, în condiţiile în care este bogat în probiotice, calciu şi este o sursă mare de grăsimi sănătoase.