x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile iaurtului pentru inimă

Beneficiile iaurtului pentru inimă

27 Feb 2018   •   18:07
Beneficiile iaurtului pentru inimă

Pe lângă multitudinea de beneficii aduse de iaurt, acesta reduce drastic riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral. Un studiu recent publicat în American Journal of Hypertension a descoperit că bărbaţii care consumă cel puţin două porţii de iaurt pe săptămână au cu 21% mai puţine şanse să dezvolte boli cardiovasculare, iar în cazul femeilor riscul scade cu 17%, scrie HEALTH.

O echipă de cercetători de la Universitatea Boston au studiat peste 740.000 de indivizi care au fost diagnosticaţi anterior cu tensiune arterială crescută. Cu ajutorul chestionarelor administrate pe o perioadă de 30 de zile, cercetătorii au măsurat cantităţile de iaurt consumate şi cât cântăresc acestea împotriva bolilor de inimă, precum infarctul şi accidentul vascular cerebral.

Studiul a descoperit o legătură între consumul de iaurt şi sănătatea inimii. Cu toate acestea, nu s-a descoperit încă dacă consumul de iaurt reduce riscul sau dacă oamenii sănătoşi au tendinţa de a consuma mai mult iaurt.

Iaurtul este o componentă importantă pentru o vieţă sănătoasă, în condiţiile în care este bogat în probiotice, calciu şi este o sursă mare de grăsimi sănătoase.

×
Subiecte în articol: iaurt beneficii inima