x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cafeaua poate ajuta în lupta împotriva cancerului de prostată (studiu)

Cafeaua poate ajuta în lupta împotriva cancerului de prostată (studiu)

19 Mar 2019   •   11:16
Cafeaua poate ajuta în lupta împotriva cancerului de prostată (studiu)
Sursa foto: pixabay.com

Cafeaua conține componente care ar putea încetini sau opri creșterea cancerului de prostată, potrivit cercetătorilor, transmite The Sun.

Experții din Japonia au descoperit că două componente găsite în boabele de cafea au oprit creșterea tumorilor în celulele șoarecilor de laborator. Cele două componente, kahweol și cafestol, sunt găsite în mod obișnuit în espresso și mai puțin în cafeaua la filtru.

Aceste componente au reușit să oprească dezvoltarea celulelor cancerigene care, în mod normal, sunt rezistente în fața medicamentelor împotriva cancerului.

Deși sunt necesare mai multe studii asupra celulelor umane, experții sunt de părere că aceasta este o descoperire importantă în fața luptei cu boala.

Echipa de cercetători a analizat inițial șase componente din cafea și le-a testat pe celule cancerigene și pe 16 șoareci de laborator. „Am descoperit că kahweolul și cafestolul inhibă creșterea celulelor cancerigene la șoareci”, a spus Dr. Hiroaki Iwamoto de la Universitatea Kanazawa, coordonator al studiului.

„Cafeaua poate avea atât efecte pozitive, cât și efecte negative, de aceea trebuie să cercetăm mai mult mecanismele din spatele descoperirilor, înainte de a face aplicații clinice.”, a spus profesorul Atsushi Mizokami, de la Universitatea Kanazawa.

×
Subiecte în articol: cafea cancer de prostată