x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat

12 Mar 2016   •   18:54
Diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat
Sursa foto: Colaj foto: a1.ro

Zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, deci este un produs natural. Culturi de vanilie se găsesc în Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunosucte țări la nivel mondial producătoare de mult adoratul îndulcitor.

Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat, explică unica.ro.

Vanilia naturală este un bun afrodisiac și conține foarte multă vitamina B, ajută la eliberarea de stres și binedispune, determinând producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adăugată la zahărul normal și astfel se obține conținutul pliculețelor care dau un gust aromat prăjiturii.

La polul opus este zahărul vanilinat, care este obținut din vanilină. Vanilina nu este altceva decât un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică, motiv pentru care nu există nici un argument solid pentru care să cumperi așa ceva.

Este supranumită și ”imitație de vanilie” sau ”aromă de vanilie” și este combinată cu zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari, la fel de ieftini și toxici. Este u produs chimic care să refacă gustul vaniliei, dar, de fapt, nu este vanilie.

×