Fructul care poate fi folosit și în dulciuri și pe post de carne
05 Noi 2018 • 19:16
Jackfruit este cel mai mare fruct din lume, cu o greutate care variază între 5 și 45 de kilograme. Fructul crește în sudul și sud-estul Asiei, scrie Prevention.
În funcție de maturitatea fructului, poți obține diferite arome și texturi. Fructele tinere au un gust fin, în timp ce fructul ajuns la maturitate este mai dulce, cu un gust care seamănă cu o combinație între mango și ananas, fiind perfect pentru deserturi.
Mai mult, în momentul în care fructul este preparat termic, gustul este asemănător cu cel al cărnii de porc. În plus, conține sute de semințe bogate în proteine, potasiu, calciu și fier.
„Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanțe nutritive. Dacă mâncați 10-12 boabe din acest fruct, nu veți avea nevoie de hrană timp de o jumătate de zi”, a declarat o cercetătoare de la Universitatea de Științe Agricole din Bangalore, India, SHymala Reddy, pentru The Independent.
Fructul luptă cu radicalii liberi din organism și previne, astfel, apariția celulelor canceroase.
Cum îl consumăm
În ceea ce privește modul în care poate fi consumat, acest lucru depinde de modul în care este preparat. Proaspăt, fructul este dulce, astfel se potrivește perfect pentru dulciuri. Există și alte moduri prin care poate fi consumat, de exemplu în tacos, pizza sau sendvișuri, fiind o alternativă a cărnii.
Mai mult, fructul poate reprezenta o sursă importantă de hrană pentru milioanele de oameni care suferă de foamete și malnutriție. Un singur fruct poate hrăni o familie întreagp, iar un copac poate produce sute de fructe.