x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 alimente magice pentru slăbit. Pierderea în greutate nu mai pare o călătorie imposibilă

10 alimente magice pentru slăbit. Pierderea în greutate nu mai pare o călătorie imposibilă

de Anastasia Paul    |    18 Iul 2023   •   21:30
10 alimente magice pentru slăbit. Pierderea în greutate nu mai pare o călătorie imposibilă

Pierderea în greutate poate părea adesea o călătorie imposibilă însă cu aceste alimente, dorința va deveni realitate.

Fiecare organism procesează alimentele diferit și cel mai bine este să apelezi la un nutriționist. Însă există și câteva lucruri pe care le poți face singur, cum ar fi să alegi produsele potrivite, scrie corriecooks.com.

1. Fructe și legume proaspete

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că fructele și legumele sunt primele pe listă înturcât sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți consuma.

Fructele sunt hrănitoare și delicioase, cum ar fi avocado.  Mai multe studii au arătat că oamenii care mănâncă multe fructe sunt mai sănătoși decât cei care nu le consumă. Conțin nutrienți grozavi care ar ajuta oricui în călătoria de scădere în greutate.

Legumele, pe de altă parte, sunt bogate în fibre și foarte sățioase. De asemenea, conțin o mulțime de proteine, făcându-le perfecte pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Deși fructele conțin zahăr natural, asta nu schimbă faptul că sunt bogate în micronutrienți. 

2. Fasole

Fasolea este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care oamenii le pot consuma. Este bogată în proteine și fibre. Acesta este motivul pentru care te simți sătul toată ziua.  Deși poate provoca gaze și balonare la unele persoane, efectele secundare pot fi reduse dacă sunt pregătite în mod adecvat. Un sfat este să încerci să le lași la înmuiat înainte de a le pregăti.

3. Ovăz

Este o cereală care oferă sațietate, este bogat în fibre alimentare, ajută la digestie și stabilizează nivelul de glucoză din sânge. Ovăzul este mâncarea perfectă pentru persoanele care doresc să slăbească. Poate fi consumat la micul dejun sau la cină. Și nu contează cum îl prepari, efectele sunt aceleași.

4. Cartofi

Cartofii sunt excelenți pentru pierderea în greutate. Conțin puțin din aproape toți nutrienții de care corpul are nevoie, adică potasiu, antioxidanți, vitaminele C și B6, magneziu și amidon. Sunt, de asemenea, foarte sățioși. Doar nu-l prăji!

5. Porumb

Porumbul este unul dintre acele alimente subestimate care au atât de multe de oferit. Conține proteine, fibre solubile și apă, și este ușor de digerat. Nu e de mirare că este una dintre culturile esențiale din întreaga lume.

Acum, știi că adăugarea de unt și toppinguri care conțin calorii multe nu va funcționa pentru a pierde acea greutate! Un știulet simplu de porumb copt sau fiert este alegerea potrivită.

6. Nuci

Nucile conțin grăsimi echilibrate, sănătoase, nesaturate, proteine, fibre și alți compuși excelenți. Nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar îmbunătățesc metabolismul.

Studiile arată că majoritatea oamenilor care mănâncă nuci au o greutate mai sănătoasă decât cei care nu le consumă. Totuși, trebuie să fii atent la cantitate deoarece sunt bogate în grăsimi.

7. Ouă

Ouăle sunt bogate în proteine și grăsimi sănătoase. În plus, sunt sățioase.

Studiile spun că trebuie consumate la micul dejun ori adăugate la meniu pentru a pierde în greutate. Dar nu consuma totuși prea multe. 

8. Pui

Subiectul cărnii este încă în dezbatere. Din diverse motive, unii oameni aleg să le evite și, din moment ce nu suntem încă de acord dacă carnea este sănătoasă sau nu, puiul câștigă. Este bogat în proteine și fier. Deși pieptul de pui fără piele poate fi lipsit de gust, este sănătos și are mai puține grăsimi saturate.

9. Miere

Este o alternativă perfectă la zahărul rafinat. Mai mult, conține enzime care ajută la digestie și care, la rândul său, aeste importantă în procesul de pierdere în greutate. 

10. Ciocolata neagră

Ciocolata neagră conține compuși sănătoși pentru organism care ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, reducerea inflamației și chiar la îmbunătățirea funcției creierului.

Totodată, reduce pofta de mâncare și crează o stare bună de spirit și menține astfel sănătatea mintală. Ajută la pierderea în greutate dar conține grăsimi și calorii, așa că sunt recomandate porții mici. 

 

×
Subiecte în articol: alimente slabit pierdere greutate