x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 cei mai sănătoși pești la conservă

10 cei mai sănătoși pești la conservă

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2025   •   10:20
10 cei mai sănătoși pești la conservă

Deși preferăm să consumăm pește proaspăt sau congelat, și peștele la conservă are multe beneficii asupra sănătății.

Acesta reprezintă o opțiune accesibilă, versatilă și nutritivă pentru cei care vor să adopte un stil de viață echilibrat, fără a petrece mult timp în bucătărie. Metodele actuale de conservare păstrează majoritatea beneficiilor nutriționale ale peștelui proaspăt, fiind o sursă excelentă de proteine, acizi grași Omega-3, vitamine și minerale.

Cei mai sănătoși pești la  conserve

Sardine

Sardinele sunt bogate în Omega-3, calciu și vitamina D și un conținut redus de mercur. Le poți consuma pe pâine prăjită, în salate sau direct din conservă.

Hering

Heringul este un pește gras, cu multe beneficii nutriționale. Conservele de hering, în special cele în ulei, oferă un gust intens și multe grăsimi sănătoase.

Somon

Somonul la conservă este o sursă excelentă de proteine și Omega-3. Somonul sălbatic conservat este mai bogat în nutrienți decât cel de crescătorie.

Cod

Codul este un pește alb, mai slab, dar foarte gustos. Conservele de cod sunt mai rare, dar pot fi o opțiune ușoară și sățioasă pentru mese rapide.

Ton roșu

Tonul roșu este popular printre persoanele care țin dietă, fiind sărac în grăsimi și bogat în proteine. Este indicat consumul moderat din cauza conținutului ridicat de mercur.

Păstrăv

Păstrăvul curcubeu conservat este o alegere mai puțin cunoscută dar foarte sănătoasă, cu un gust delicat și o sursă bună de Omega-3.

Macrou

Macroul este apreciat pentru grăsimile bune și conținutul ridicat de vitamina B12. Este ideal în salate sau cu legume.

Anșoa

Anșoa, deși sărate, sunt bogate în calciu și proteine. Sunt ideale pentru a da savoare salatelor sau pastelor.

Stridii

Stridiile la conservă sunt un deliciu rafinat, bogat în zinc, fier și vitamina B12. Se potrivesc în aperitive sau preparate speciale.

Calamar

Calamarul, conservat în sos propriu sau în ulei, este gustos și oferă un conținut bun de proteine și fosfor, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: peste conservă