Dr. Saurabh Sethi, format la Harvard și Stanford, spune care sunt cele trei alimente care nu trebuie să lipsească din dieta unei femei de peste 30 de ani.
Acestea sunt: conopida, ciupercile și ceaiul verde datorită proprietăților benefice pentru sănătatea femeilor.
Conopidă
Este bogată în antioxidanți și protejează creierul împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer, boală care afectează mai frecvent femeile. Vitamina C contribuie la protecția celulelor împotriva daunelor oxidative și îmbunătățește absorbția fierului. Conținutul ridicat de potasiu din conopidă contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și a mușchilor, precum și la menținerea tensiunii arteriale normale.
Ciuperci
Sunt cunoscute pentru beneficiile lor în reducerea daunelor neurodegenerative ale unor patologii, cum ar fi Alzheimer. Pot reduce riscul cu până la 60% în rândul femeilor care le consumă.
Ceai verde
Este o băutură perfectă pentru a preveni retenția de lichide, având un efect depurativ și antiinflamator datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. Previne daunele oxidative ale celulelor și creierului și i s-au asociat beneficii pentru longevitate, notează dcnews.ro.


