x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 3 metode prin care să ai mai multă grijă de pielea ta

3 metode prin care să ai mai multă grijă de pielea ta

21 Oct 2022   •   17:00
3 metode prin care să ai mai multă grijă de pielea ta

Știai că pielea este cel mai mare organ pe care îl ai și, în același timp, cel mai expus factorilor externi? Cu siguranță știai cel puțin unul dintre aceste două aspecte.

Chiar dacă are o textură și un compus diferit pe fiecare parte a corpului, pielea merită să fie îngrijită corespunzător, indiferent de sezon sau de locurile în care ajungi și expunerea la factori externi.

Poate că la început ți se va părea mai costisitor sau că îți consumă mai mult timp, însă, pe parcurs, îți vei da seama că să porți manusi nepudrate atunci când faci curat este un gest mic, dar care îți protejează atât mâinile, cât și unghiile.

3 metode prin care să ai grijă de pielea ta

Este de la sine înțeles că, pe lângă că trebuie să arate bine, pielea trebuie să fie și sănătoasă. Tocmai de aceea e indicat să ai mare grijă de ea și nu doar pe termen scurt, ci să îți faci o rutină zilnică din a o îngriji.

1. Protejează-o

După cum spuneam, pielea este cel mai expus organ la factori externi. Tocmai de aceea este deosebit de important să o protejezi.

Iar când spunem acest lucru ne referim la îmbrăcăminte - chiar cu factor SPF pentru vară - și la mănuși pe timp de iarnă; dar și în timp ce faci curățenie prin casă.

Produsele pe care le folosești pentru curățenie pot să îți atace pielea. Chiar dacă le folosești o dată pe săptămână la curățenia generală, o pereche de mănuși - neapărat din nitril - sunt perfecte pentru a-ți proteja pielea și unghiile deopotrivă.

Chiar dacă sunt de unică folosință, să știi că poți să le folosești totuși de mai multe ori, până când se rup sau pot să îți pună în pericol pielea.

Ai grijă de pielea ta atât în interiorul casei, cât și în exterior și vei vedea cât de bine se va simți și va arăta.

2. Folosește creme

Indiferent de vârsta pe care o ai, pielea trebuie să fie îngrijită cu ajutorul cremelor. Mai mult decât atât, cu siguranță ai văzut pe siteuri de specialitate sau pe rafturile magazinelor creme dedicate pentru diverse vârste.

Un truc, pe care poate nu îl știai, este acela care spune că trebuie să porți cremă SPF indiferent de anotimp, mai ales când vine vorba despre ten. Razele solare nu iau niciodată pauză și la fel trebuie să faci și tu.

E de la sine înțeles că vara vei folosi un factor de protecție mai mare - poate chiar 50+, în timp de iarna poți să folosești și 20 sau chiar și mai mic.

Dacă nu știi neapărat ce cremă să folosești sau dacă treci de la o etapă la alta, este indicat să vizitezi un medic dermatolog și să îi ceri sfatul în legătură cu cremele pe care să le aplici pe pielea corpului, nu doar pe ten. Și da, acest lucru nu este indicat doar doamnelor, ci și domnilor în același timp. Și pielea lor merită să fie îngrijită ca la carte.

3. Hidratează-te

Corpul nostru este format din 75% apă, așa că nu este deloc de mirare importanța pe care acest element al naturii o are pentru fiecare dintre noi.

Sfatul care spune să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi nu este la întâmplare și recomandarea în funcție de kilograme și stilul de viață poate să vină de la medic. Dacă bei un pahar de apă pe zi, nici corpul și nici pielea nu se vor simți foarte bine.

Sănătatea vine de la interior și se simte la exterior, tocmai de aceea o piele hidratată atât cu apă, cât și cu seruri sau creme va arăta mult mai bine decât una care nu este îngrijită cu o la fel de mare atenție.

Nu ne naștem învățați cu rutinele, însă le putem deprinde de-a lungul timpului. Ele se schimbă oricum cu fiecare perioadă prin care urmează să trecem, așa că ceea ce se aplică la 20 de ani nu se va aplica și peste 10 sau 15 ani. Tocmai de aceea, este bine să fim adaptabili și să îmbrățișăm fiecare perioadă a vieții cu bucurie și seninătate!

Credite foto: unsplash.com

 

×