Printre acestea se află ceaiul de armurariu, lemn dulce, mușețel, mentă sau semințe de schinduf.
Ceaiul de armurariu conține antioxidanți, cum este silimarina, benefică pentru inflamații și protejarea ficatului.
Ceaiul de lemn dulce este bogat în glicirizină și are proprietăți antiinflamatoare și antivirale, fiind util în protejarea ficatului și în prevenirea daunelor cauzate de consumul excesiv de alcool.
Ceaiul de mușețel are proprietăți calmante și antiinflamatoare. Ajută ficatul să elimine toxinele și să funcționeze eficient.
Ceaiul de mentă susține sănătatea sistemului digestiv, ajutând la prevenirea stagnării alimentelor și la un somn odihnitor.
Totodată, ceaiul de semințe de schinduf este un bun detoxifiant, ajută la eliminarea toxinelor, grăsimilor și excesului de lichide din organism. Consumul constant ajută la ameliorarea unor probleme digestive, precum constipație, balonare, crampe, prin stimularea mișcării peristaltice și a funcției musculare.
Este un remediu eficient pentru afecțiuni gastro-intestinale, precum colita ulceroasă și sindromul colonului iritabil, contribuind la o digestie mai ușoară și la o absorbție mai eficientă a nutrienților.
Semințele au proprietăți galactagogice fiind bun penru mamele care alăptează, sprijinind producția de lapte matern, potrivit spynews.ro.