x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 metode naturale prin care eviți lăsarea sânilor

5 metode naturale prin care eviți lăsarea sânilor

de Magda Bucur    |    18 Oct 2016   •   20:15
5 metode naturale prin care eviți lăsarea sânilor
Sursa foto: Piotr Marcinski/Getty Images/iStockphoto

Sânii frumoși și fermi, indiferent de mărimea lor, sunt idealul oricărei femei. Din păcate, odată cu vârsta apare ptoza mamară sau lăsarea sânilor, ca un proces natural. Acesta apare din cauză că sânii nu au mușchi și sunt formați din țesut conjunctiv, din grăsime și glandele care produc laptele mamar. După vârsta de 30 de ani, pielea începe să își piardă treptat elasticitatea, iar după o sarcină acest proces se accelerează. Alte motive frecvente pentru care sânii își pierd forma și fermitatea includ menopauza, utilizarea unor sutiene nepotrivite, variațiile bruște de greutate, dietele dezechilibrate, fumatul și chiar excesul de bronz, mai ales cel obținut la saloanele de bronzat.

Iată ce poți face pentru a întârzia acest proces:

1.Menține-te la o greutate constantă. Fluctuațiile de greutate sunt o amenințare pentru sânii tăi, pentru că pielea din jurul lor își pierde mai ușor elasticitatea atunci când este întinsă, cum se întâmplă în cazul unei îngrășări bruște. Dacă pierzi în greutate, grăsimea de la nivelul sânilor dispare mai repede decât în alte zone ale corpului. Combinați, acești doi factori vor face ca sânii să se lase mai repede.

2.Hidratează-te mereu. Dacă uiți să bei apă, setează-ți alarma telefonului la fiecare două ore, să bei un pahar cu apă. Pielea deshidratată are un aspect tern, este flască și ridată. Pielea din jurul sânilor nu va diferi. Dimpotrivă.

3.Fă exerciții pentru sâni. Mușchii din jurul sânilor pot fi întăriți, astfel că aceștia se vor lăsa mai greu. Internetul abundă în astfel de exerciții, însă cele mai eficiente sunt flotările.

4. Folosește măști din uleiuri și plante. Poți folosi amestecuri care să întrețină fermitatea pielii sânilor. Un ingredient minune este aloe vera, care are proprietăți de tonifiere a pielii și antioxidanți care luptă cu radicalii liberi din organism. Folosește gelul de aloe vera, aplicându-l prin masaj ușor, timp de câteva ori pe săptămână. Mai poți folosi măști cu ulei din semințe de rodie sau cu vitamina E.

5. Fă masaj. Sânii pot fi masați cu ulei de cocos sau de măsline, de câteva ori pe săptămână, după duș. Masajul stimulează circulația în vasele periferice, stimulând refacerea celulară, astfel că aspectul pielii sânilor va fi îmbunătățit.

×