Este bine să mâncăm conștient, fără distrageri, pentru a ne menține o bună sănătate fizică și mentală pe termen lung.
Deși poate părea inofensiv, obiceiul mâncatului în fața ecranului poate dezvolta mai multe probleme de sănătate.
1. Creștere în greutate
Când mănânci în timp ce te uiți la televizor, atenția ta este divizată, iar creierul nu se concentrează pe semnalele de sațietate. Prin urmare, poți să mănânci mai mult decât ai nevoie, nefiind conștient cât de mult ai consumat. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și obezitate.
2. Alimente nesănătoase
Ai tendința de a alege gustări rapide și nesănătoase atunci când mănânci în fața televizorului. Poți alege chipsuri, dulciuri sau fast food, alimente care conține multe calorii, grăsimi și zahăr care comntribuie la dezvoltarea diabetului, bolilor de inimă, și a altor probleme de sănătate.
Citiți și Pachetele de vacanţă sunt din nou la modă din cauza creşterii costurilor cu hotelurile şi avioanele
3. Tulburări digestive
Procesul de masticație și digestie este perturbat atunci când ești distras. Nu mesteci alimentele suficient, ceea ce poate duce la probleme digestive, cum ar fi indigestia, balonarea și alte tulburări gastrointestinale.
4. Emoțiile și mâncarea
Mâncatul în timp ce te uiți la televizor poate crea o legătură emoțională nesănătoasă cu mâncarea. Vei folosi mâncarea pentru a face față stresului, anxietății sau plictiselii, ceea ce poate duce la mâncat compulsiv și la alte tulburări alimentare.
Citiți și 5 cele mai potrivite ceaiuri pentru zilele calde de vară
5. Reducerea interacțiunilor sociale
Mâncatul regulat în fața televizorului poate afecta negativ interacțiunile sociale. Mesele în familie sau cu prietenii sunt ocazii importante pentru a construi relații și a comunica. Mâncatul în fața televizorului poate limita aceste oportunități de conexiune.
6. Sănătatea mentală
Obiceiul de a mânca în fața televizorului poate contribui la creșterea sentimentelor de anxietate și depresie. Motivul se află în lipsa de conștientizare și a ritualurilor alimentare sănătoase, precum și a influenței negative a conținutului vizualizat, care poate induce stres, potrivit spynews.ro.
: