x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 8 PONTURI pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

8 PONTURI pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

de Larisa Eremia    |    14 Noi 2015   •   17:06
8 PONTURI pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen
Sursa foto: kaspiic/Getty Images/iStockphoto

Grăsimea de pe abdomen este una din cele mai frustrante probleme atât pentru femei, cât și pentru bărbați și nu doar din cauza faptului că este inestetică, ci și pentru că acumularea ei crește riscul de boli de inimă și diabet. Deși eliminarea acestui țesut adipos este un proces anevoios, răbdarea și adoptarea unui stil de viață sănătos pot face minuni.

Specialiștii de la www.healthyfoodhouse.com/ oferă o serie de sfaturi care pot fi de ajutor tuturor celor care își doresc să elimine grăsimea de pe abdomen:

1. Dormiți bine
Lipsa somnului generează dereglări ale metabolismului și schimbări hormonale. Atunci când nu dormim suficient, senzația de foame se acutizează și apar diverse pofte. De asemenea, rata metabolică scade o dată cu calitatea somnului.

2. Măriți consumul de proteine
Proteinele sunt cei mai importanți macronutrienți în procesul de slăbire. Crescând cantitatea de proteine consumată, vă veți accelera metabolismul, păstrându-vă masa musculară. Corpul va arde mai multe calorii când veți servi o masă bogată în proteine decât atunci cand veți ingera grăsimi sau carbohidrați. Un studiu realizat în Danemarca a demonstrat că proteinele, în special cele animale, reduc riscul de a depune grăsime pe abdomen.

3. Consumați alimente bogate în Omega-3
Omega-3 nu poate fi produs de corp, prin urmare trebuie să ni-l asigurăm fie din mâncare, fie prin suplimente. Acizii grași au un rol important în descompunerea celulelor adipoase. Conform Institutului Național al Sănătății, uleiul de pește scade nivelul de zahăr din sânge. Pentru a vă asigura aportul zilnic de omega-3, consumați sardine, somon, nuci, semințe de in și germeni de varză de Bruxelles.

4. Consumați alimente bogate în fibre
Studiile au demonstrat existența unei legături directe între consumul de fibre și grăsimea viscerală. Cercetătorii au descoperit că pentru fiecare 10 grame de fibre ingerate, procentul de grăsime viscerală este cu 3,7% mai redus decât la persoanele care nu consumă aceeași cantitate de fibre. Cele mai populare alimente bogate în fibre sunt ovăzul, legumele, semințele de in, afinele, țelina și merele.

5. Consumați piperină (din piperul negru)
Un compus puternic aflat în piperul negru, piperina a fost utilizată pentru a trata mai multe probleme de sănătate precum inflamația și afecțiunile tractului digestiv. Noile cercetări au descoperit că această substanță interferează cu formarea noilor celule adipoase, proces cunoscut sub numele de adipogeneză.

6. Consumați nuci
Nucile au un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, foarte importante atunci când de dorim să pierdem în greutate. Acestea echilibrează nivelul zahărului din organism și asigură senzația de sațietate.

7. Mâncați ciocolate neagră
Un consum moderat de ciocolată amăruie poate reduce procentul de grăsime corporală. Acest tip de ciocolată conține flavonoizi, un compus benefic inimii, cu proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii. Atenție, trebuie să conțină cel puțin 70% cacao.

8. Beți ceai verde
Ceaiul verde conține catechine, compuși care distrug țesutul adipos, revigorând organismul și accelerând capacitatea ficatului de a arde grăsimile. Într-un experiment recent, participanții care au consumat 4-5 căni de ceai verde și au făcut un antrenament intens timp de 25 de minute, în fiecare zi, au slăbit cu un kilogram mai mult decât cei care au urmat aceeași rutină de exerciții fizice dar nu au băut ceai.

×
Subiecte în articol: grasime abdomen