x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 9 metode să obții un păr frumos și sănătos, prin alimentație

9 metode să obții un păr frumos și sănătos, prin alimentație

04 Dec 2018   •   00:12
9 metode să obții un păr frumos și sănătos, prin alimentație

Mai toată lumea se preocupă de obținerea unui ten frumos și sănătos prin alimentație, însă puține femei se interesează ce anume trebuie să mănânce pentru sănătatea părului.

Nutriționista Frances Phillips, autoarea mai multor cărți de nutriție are câteva sfaturi pentru femeile care vor să mănânce sănătos și să se și bucure de un păr de invidiat.

Vopsirea, spălarea, uscarea și coafarea, toatea astea afectează părul. Poți renunța la foehn ori la vopsit. Ajută asta, dar trebuie mare atenție și la alimentație, spune ea. Și, de vreme ce părul este deja „mort“, o să dureze vreo câteva săptămâni până să se vadă primele rezultate ca urmare a dietei.

Iată care sunt nutrienții esențiali pentru un păr sănătos, în opinia nutriționistei:

Proteine
Părul nostru este construit în principal din proteine, mai ales din keratină. Cum aceasta este substanța esențială pentru păr, este important să consumăm destule proteine de calitate pentru un fir de păr sănătos și puternic. Când nu consumi suficiente, părul se subțiază, se rupe și se usucă, iar dietele sărace în proteine pot duce chiar la căderea părului.

Găsești proteine din carne, pește, ouă, nuci,semințe, fasole și linte.

Fier

...........

Citește mai departe aici

×