Probabil ați auzit de foarte multe ori că oțetul de mere vă ajută să slăbiți, totuși nu au existat studii care să demonstreze această afirmație. Până în prezent.
Carol Johnston, doctor și directoare al Școlii de Nutriției de la Universitatea de Stat din Arizona, a realizat o cercetare despre oțetul de mere și beneficiile sale. Aceasta a ajuns la concluzia că acidul acetic interferează cu capacitatea corpului de a digera amidonul și, de aceea, oțetul consumat înainte de masă scade nivelul glucidelor din sânge.
Puterea băuturii de a bloca amidonul face ca numărul efectiv al caloriilor care ajung în sânge să se reducă și astfel, în timp, subiecții reușesc să slăbească.
Potrivit prevention.com, dacă vă hotărâți să consumați oțet de mere trebuie să aveți în vedere următoarele sfaturi:
1. Alegeți corect oțetul. Toate tipurile de oțet conțin acid acetic. „Oțetul din vin are un gust mai puțin înțepător, dar chiar și oțetul distilat funcționează”, spune specialista. Trebuie doar să fiți atenți este ca pe etichetă să se menționeze „5% aciditate”.
2. Consumați puțin oțet. Prea mult acid acetic consumat are un efect nociv asupra gâtului. O lingură de oțet diluată în 250 de mililitri de apă reprezintă o doză sigură care poate fi administrată înainte de masă. Și dacă ideea de a bea oțet nu vă atrage, utilizați aceeași cantitate în salată, pentru că va avea aceleași efecte.
3. Nu vă așteptați la miracole. Chiar dacă oțetul „va bloca” amidonul, consumul acestuia nu vă va permite să mâncați o tavă de prăjituri și să slăbiți în același timp. Și nu, „nu veți slăbi 3 kilograme într-o săptămână”, afirmă specialista. Rezultatele vor fi vizibile după aproximativ 3-4 luni.