x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ai probleme cu colesterolul şi cu greutatea corporală? Iată soluţia: DIETA TLC

Ai probleme cu colesterolul şi cu greutatea corporală? Iată soluţia: DIETA TLC

18 Feb 2019   •   16:25
Ai probleme cu colesterolul şi cu greutatea corporală? Iată soluţia: DIETA TLC

Din cauza alimentaţiei nesănătoase şi a stilului de viaţă stresant, mulţi oameni au un nivel al colesterolului în sânge peste limitele normale.

Odată aflaţi în această situaţie, trebuie să luăm de urgenţă măsuri care să ne conducă spre un stil de viaţă echilibrat şi care să ne asigure protecţie în faţa pericolelor cauzate de un nivel crescut al colesterolului.

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este o “curăţenie generală” în meniul nostru zilnic, în urma căreia să eliminăm produsele care contribuie la creşterea nivelului de colesterol: grăsimile saturate, alimentele de tip fast-food, dulciurile sau băuturile alcoolice.

Inventată de specialiştii americani de la Institutul Naţional de Sănătate, în parteneriat cu Asociaţia Americană a Inimii şi o echipă de medici din cadrul programului educaţional privind ţinerea sub control a nivelului colesterolului, dieta TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) este soluţia ideală pentru rezolvarea acestei probleme.

Acest regim alimentar care are la bază schimbarea terapeutică a stilului de viaţă îşi propune reducerea drastică a grăsimilor saturate, pe care le găsim de regulă în carnea grasă, produse lactate cu conţinut mare de grăsime şi prăjeli, care cresc nivelul colesterolului şi riscul de boli de inimă sau accident vascular cerebral. (...)

Reguli de urmat în dieta TLC:

........................

Citește mai departe despre DIETA TLC

Sursa foto: Pixabay

×