Unul dintre alimentele care se află în mod tradițional pe masa de Paște este o adevărată minune a naturii, inclus în rândul plantelor medicinale, având multiple beneficii pentru sănătate și care nici nu îngrașă, ca să ne ocupăm și de partea estetică a problemei.
Și, ca să nu mai prelungesc suspansul, este vorba despre ceapă verde. Merge excelent cu drobul, ouăle roșii, la friptură, în salată, cu brânză sau caș. Posibilitățile sunt extrem de variate. Iată și de ce spun despre ea că este o adevărată minune a naturii, fără să exagerez prea tare.
Ceapa verde, 8 super-beneficii pentru organism
1. Detoxifiază
Profesorul Mencinicopschi spune despre ceapă că este unul dintre cei mai puternici și eficienți detoxifianți. Are proprietăți antivirale antibacteriene, conține multe fibre și vitamina C.
2. Bună pentru cei alergici
Conține o cantitate însemnată de quercetină, un antioxidant foarte puternic , chiar mai puternic decât vitamina E. Multe studii arată că acest compus are efecte majore antiinflamatorii și ajută la reducerea histaminei și a altor surse de alergii și inflamații.
Citește mai mult pe andreeasava.ro