x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Antrenoarea Madonnei

Antrenoarea Madonnei

de Irina Cristea    |    06 Feb 2010   •   00:00
Antrenoarea Madonnei

Este cea mai cunoscută antrenoare a cele­brităţilor şi şi-a bătut în cuie marca personală „reconstruind-o" pe Madonna. Deşi nu mai lucrează pentru regina muzicii pop, Tracy Anderson are o listă impresionantă de cliente, însă cea mai mare provocare este să le convingă pe femeile „obişnuite" că pot arăta precum vedetele.



Jennifer Aniston, Courtney Cox, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson şi Shakira sunt câteva dintre frumuseţile care îi ascultă cu sfinţenie sfaturile şi îi urmează programul de antrenament. Însă Tracy Anderson nu vrea să îşi creeze imaginea unui instructor priceput doar la a şlefui trupuri care oricum stârnesc invidia muritoarelor de rând. Ambiţia ei este ca orice femeie să înţeleagă că poate ajunge la forma fizică etalată de celebrităţile pe care le admiră la televizor sau în reviste.

„Indiferent de materialul tău genetic şi de conformaţia pe care o ai, eu te pot schimba. Îţi pot obţine un trup tras prin inel, ca de dansatoare", spune Tracy. Ea contrazice teoriile celor mai mulţi specialişti în fitness, care susţin că toate exerciţiile pământului nu te pot ajuta să îţi schimbi conformaţia.

„Musculatura este singura componentă a corpului pe care o poţi schimba. În loc să suprasolicit marile grupe musculare, eu îmi concentrez atenţia asupra muşchilor mai mici din jurul lor. Odată lucraţi şi dezvoltaţi, aceştia modifică poziţia muşchilor mari, iar ceea ce rezultă este modificarea conturului siluetei. Aşa se remodelează un trup", explică instructoarea, care spune că a pus la punct un sistem de „păcălire" a musculaturii.

„Când te antrenezi, îţi întăreşti musculatura şi îţi tonifiezi, astfel, trupul. Însă muşchii sunt leneşi şi se plictisesc destul de repede, aşa că vine un moment în care nu mai lucrează. Din acest motiv, foarte mulţi oameni ajung la un moment dat să nu mai înregistreze nici un progres în programul de antrenament. Toate acestea nu se întâmplă dacă lucrezi muşchii secundari, aşa cum demonstrez în «Method», seria mea de DVD-uri.

E o întreagă strategie la mijloc, bazată pe 11 ani de cercetare. Nu sunt o vedetă pop care sare-n sus şi-n jos şi nu am făcut acest program ca să mă distrez. E rezultatul unei munci serioase", explică antrenoarea.

Totul este să te ţii de treabă. „O oră pe zi, între patru şi şase zile pe săptămână pentru tot restul vieţii", sună sentinţa lui Tracy. Este singura metodă pentru ca femeile să obţină exact ceea ce îşi doresc: un trup tonifiat - nici piele şi os, nici cu colăcei -, fără trăsături masculine, armonios curbat, fără celulită. „Pentru asta trebuie să munceşti. Şi s-o faci cum trebuie. Nici nu e nevoie de cine ştie ce aparatură - mie-mi sunt suficiente o sală cu oglinzi şi o bară de balet."

Acest stil de antrenament a fost primit cu neîncredere de Madonna când cele două au început să lucreze împreună, în urmă cu trei ani, după ce actriţa Gwyneth Paltrow le-a făcut cunoştinţă. „Toată viaţa, Madonna se antrenase intens la fel şi fel de aparate, iar muşchii ei deveniseră imenşi. Am încercat să o remodelez pentru turneul ei mondial, să îi construiesc nişte linii mai feminine. Şi cred că am reuşit", mărturiseşte Tracy, care a urmat-o pe cântăreaţă la concertele din turneul „Sticky and Sweet".

Antrenoarea o descrie pe cea mai cunoscută clientă a sa drept o persoană extrem de disciplinată. „Fără doar şi poate, n-am avut un client mai ascultător decât Madonna. Niciodată nu mi-a contestat autoritatea."

Colaborarea dintre Madonna şi Tracy Anderson s-a întrerupt însă anul trecut. Iar antrenoarea dezminte zvonurile care pun această despărţire pe seama idilei sale cu Philippe van den Bossche, preşedintele fundaţiei caritabile pentru Malawi a vedetei. „Eu şi Philippe suntem foarte fericiţi şi Madonna este, la rândul ei, fericită pentru noi. Motivul pentru care nu mai lucrez pentru ea este promisiunea pe care i-am făcut-o fiului meu, Sam. Are 11 ani şi i-am spus că anul acesta voi fi acasă pentru el. Iar Madonna, fiind mamă, la rândul ei, a înţeles situaţia."

În prezent, Tracy are la dispoziţie mai mult timp pentru ea. Cu toate că are o clientelă mai bogată ca oricând - la propriu şi la figurat.
„Nu mi-am dorit niciodată să-mi investesc toată energia şi experienţa într-o singură persoană. Iniţial, am făcut asta pentru Gwyneth, dar raţiunile au fost îndeosebi financiare - mă aflam într-un moment foarte prost, aşa că n-am avut de ales", spune ea.




Născută în Noblesville, statul Indiana, Tracy şi-a dorit să devină balerină. A copilărit în studioul de balet al mamei sale, iar cariera în domeniu îi părea un pas firesc. A urmat cursurile Academiei de Muzică şi Artă Dramatică din New York. La 21 de ani s-a măritat cu baschetbalistul Eric Anderson, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al unei pelicule de serie B unde ea juca rolul unei majorete.

Ar fi continuat, probabil, cu astfel de roluri încă nişte ani, dacă nu s-ar fi întâmplat ca soţul ei să sufere o accidentare la spate şi s-a dus la tratament la un specialist din Puerto Rico. „Era un doctor absolut senzaţional care i-a explicat cum să îşi folosească muşchii secundari şi, prin anumite exerciţii, să îşi remodeleze corpul pentru a limita efectele accidentării şi a-şi continua cariera. Atunci a început «misiunea» mea, inspirată de cele aflate de la acest doctor. Au trecut 11 ani şi încă nu m-am abătut de la ea."


Vedeta disciplinată
Când colaborarea dintre Madonna şi Tracy Anderson s-a întrerupt, mass-media britanice au scris că vedeta a renunţat laserviciile compatrioatei sale nemulţumită de felul în care ajunsese să arate. Mai ales că în presa britanică apăreau tot mai multe articole în care vedeta era comparată cu un culturist. Tracy spune că despărţirea s-a produs din alte motive şi nu are decât cuvinte de laudă pentru fosta ei clientă.

„Madonna nu este un exemplu care să ilustreze foarte bine stilul meu de lucru. Este absolut unică. Atunci când e în turneu, are un program de antrenament demn de o sportivă de performanţă. Am gândit pentru ea un aparat special - Cubul - la care făcea o mulţime de repetări în diverse direcţii, stând suspendată." Antrenoarea vorbeşte şi despre ambiţia extraordinară a vedetei în vârstă de 52 de ani, care dorea de fiecare dată să depăşească numărul de repetări pentru fiecare exerciţiu pe care îl avea de executat. Îi este dificil să vorbească despre slăbiciunile sau micile plăceri de la care cântăreaţa se abţine cu greu. „E foarte disciplinată în toate domeniile şi aspectele... însă, da, îi plac foarte mult madlenele."


Vedeta amuzantă
O vreme, actriţa Gwyneth Paltrow a fost singura clientă de care Tracy se ocupa. S-au împrietenit, iar Gwyneth a recomandat-o Madonnei pe antrenoarea sa. Ulterior, văzând că regina pop aproape i-a acaparat angajata, a glumit, declarând presei: „Se pare că tot nu mi-am învăţat lecţia şi repet greşelile trecutului... N-ar trebui să-mi împart angajaţii cu Madonna, pentru că mi-i fură de tot".

La începutul colaborării lor, Tracy a adus-o pe Gwyneth la o siluetă la care actriţa nu visa nici înainte să devină mama lui Apple (3 ani) şi Moses (1 an), lucrând patru zile pe săptămână timp de şase luni.

Apoi, Tracy şi Gwyneth s-au antrenat intens pentru pelicula „Iron Man", iar Tracy o descrie pe Gwyneth drept o persoană foarte specială, cu un stil de viaţă şi de antrenament foarte diferit de cel al Madonnei. „Este şi o mare gurmandă, îi place tot ceea ce este bun. Unde mai pui că găteşte senzaţional. Face nişte clătite speciale de-ţi lasă gura apă şi este înnebunită după paste. Semă­năm bine. Este serioasă, depune mult efort în pregătirea fizică, dar îi place să se şi distreze."

×
Subiecte în articol: sănătate & beauty