x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile ceaiului de chimen negru asupra sănătății

Beneficiile ceaiului de chimen negru asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2024   •   22:45
Beneficiile ceaiului de chimen negru asupra sănătății

Chimenul negru este un condiment folosit pentru a da savoare preparatelor culinare. Însă are și multe proprietăți benefice pentru sănătate.

Ceai de chimen negru. Proprietăți, beneficii și preparare

 

Acesta ajută la ameliorarea unor probleme digestive, cum sunt balonara și constipația. Aroma semințelor este asemănătoare cu a celor de coriandru sau fenicul. 

Chimenul poate fi folosit ca atare, adăugat în diferitele preparate culinare, dar și în scopuri terapeutice, sub formă de ceai, suplimente alimentare sau uleiuri esențiale.

Cum se prepară ceaiul de chimen 

Ceaiul de chimen se prerpară dintr-o lingură de semințe întregi în  250 ml de apă clocotită. Se toarnă apa peste semințe, într-un recipient cu capac, și se lasă planta la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară lichidul. Se recomandă consumul a trei cești de ceai pe zi, timp de 6 săptămâni, urmate de o perioadă de pauză.

Beneficii asupra sănătății

Sănătatea digestivă

Ceaiul de chimen este eficient împotriva indigestiei sau flatulenței. 

Stresul oxidativ

Ceaiul de chimen ajută la neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, la scăderea stresului oxidativ și a inflamației din corp. Totodată, întârzie îmbătrânirea. 

Cure de slăbire

Chimenul poate fi util și în curele de slăbire, susținând procesul de scădere în greutate. Acesta reduce pofta de mâncare, în special de carbohidrați.

Imunitate

Consumul de semințe de chimen poate ajuta și la întărirea sistemului imunitar. Prin conținutul de compuși cu proprietăți antimicrobiene și antiseptice, semințele de chimen sunt eficiente și în problemele respiratorii, prin reducerea încărcăturii bacteriene.

Răceală și gripă

Ceaiul de semințe de chimen ajută la ameliorarea simptomelor virozei și la diminuarea congestiei nazale și îmbunătățirea respirației.

Diuretic

Ceaiul de semințe de chimen ajută la eliminarea lichidelor în exces din corp, având efect diuretic, porivit a1.ro.

×
Subiecte în articol: ceai chimen negru