x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile consumului de insecte asupra sănătății

Beneficiile consumului de insecte asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   18:30
Beneficiile consumului de insecte asupra sănătății
Sursa foto: Hepta

Consumul de insecte aduce beneficii organismului uman dar și planetei, potrivit specialiștilor în nutriție.

Acestea sunt considerate o sursă sustenabilă de hrană.

Până în anul 2050, se estimează că populația lumii va ajunge la 9 miliarde de locuitori. Motiv pentru care se acordă tot mai multă atenție entomofagiei- consumul de insecte. Circa 2 miliarde de oameni consumă insecte.

Greierii de casă sunt printre cele mai populare insecte consumate de oameni. Aceștia au emisii foarte scăzute de dioxid de carbon/kilogram de proteină comestibilă, comparaiv  cu alte surse de proteină animale, precum viermii făinoși, pui, porci și bovine.

Beneficii pentru sănătate

Totodată, sunt mult mai eficienți în transformarea hranei în grăsime corporală și 80% dintre aceștia sunt comestibili. Sunt mai sustenabili și din punct de vedere al consumului de apă, sunt bogați în fier, fibre, calciu, potasiu și vitamina B12.

Pentru persoanele care vor să-și crească aportul de proteine, greierii sunt o alternativă potrivită. Fiecare 100 de grame de insecte conțin 28,6 grame. Iar necesarul de proteină al unui adult sănătos, de 70 de kilograme, poate fi asigurat cu mai puțin de 200 de grame de greieri pe zi.

Aceeași cantitate de proteină este obținută din 220 de grame de carne de vită. În plus, pentru cei care se tem că o masă pe bază de insecte nu va fi chiar atât de gustoasă, persoanele care au consumat spun că se înșeală.

Se consideră că greierii au un gust bun. Unii îl descriu ca fiind asemănător cu al altor alimente bogate în proteine, iar textura este plăcută, notează ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: insecte sanatate