x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile nuciferelor asupra sănătății. Fructele uscate nu provoacă creșterea în greutate

Beneficiile nuciferelor asupra sănătății. Fructele uscate nu provoacă creșterea în greutate

de Anastasia Paul    |    13 Feb 2024   •   19:30
Beneficiile nuciferelor asupra sănătății. Fructele uscate nu provoacă creșterea în greutate
Sursa foto: Hepta

Adăugarea de fructe uscate și nucifere, precum stafide, alune, migdale, fistic în dieta ta, îți va îmbuntăți starea de sănătate. Aceste gustări oferă vitamine, minetale și antioxidanți necesari organismului. 

Un nou studiu, realizat de cercetători de la Universitatea de Medicină Vabderbilt din SUA, infirmă concepția greșită despre consumul de fructe uscate, cum sunt nuciferele. Analiza exectuată asupra unor gustări care includ fistic și migdale, arată că nu duce la formarea de grăsime pe șolduri. Dimpotrivă ajută la un management mai bun al greutății și este o sursă eficientă de energie. 

Mai multe  studii, publicate în regista Nutrients, arată că un consum zilnic de nucifere revigorează organismul. 

Cercetările au fost efectuate pe 84 de tineri, cu vârste între 22 și 36 de ani, care aveau cel puțin un factor de risc al sistemului metabolic, precum presiune arterială crescută, glicemie ridicată, exces de greutate în jurul taliei ori abdomenului, colesterol mare. Participanților li s-a o ferit o gustare cu mai mai multe feluri de nucifere, nesărate sau o gustare cu carbohidrați, nesărați, de două ori pe zi timp de 16 săptămâni. Concluziile arată o scădere a riscului de sistem metabolic la femei și 42% o reducere a acestui risc la bărbații care au consumat gustări formate din nucifere.  

Participanții care  au mâncat nucifere au avut mai multă energie decât cei care au consumat carbohidați și nu au fost semnalate creșteri în greutate. 

Beneficii pentru sănătate

Nuciferele și fructele uscate, precum migdale, alune, stafide, fistic, oferă multe beneficii pentru sănătate deoarece conțin minerale, vitamine și antioxidanți. Acești nutrienți promovează sănătatea inimii și arterială, reduc nivelul de colesterol.

Totodată, conțin fibre care sunt benefice pentru digestie și previn constipația dar oferă și energie pentru toată ziua.  Astfel că includerea unor gustări cu fructe uscate și nuficere vor duce la creșterea vitalității și a longevității, potrivit inditatimes.com.

×
Subiecte în articol: fructe uscate nucifere sanatate