Proteinele sunt macronutrienţi extrem de importanţi, mai ales pentru alergători, după cum scrie runnersworld.com. Vestea bună este că există o mulţime de alimente bogate în proteine, precum: peştele, friptura, ouăle, fasolea, legumele, nucile.
Sursa de proteine care a rezistat cel mai bine în timp este pieptul de pui. Aceast aliment oferă 28 de grame de proteine la 85 de grame de carne, ceea ce este mai mult decât în cazul cărnii de porc, curcan, miel, potrivit nutriţionistei Laura Iu, din New York.
100 de grame de piept de pui, fără piele:
Calorii: 165
Proteine: 31 g
Grăsime: 4 g
Grăsimi saturate: 1 g
Carbohidraţi: 0 g
Fibre: 0 g
Sodiu: 74 mg
100 de grame de piept de pui, cu piele:
Calorii: 197
Proteine: 30 g
Grăsime: 8 g
Grăsimi saturare: 2 g
Carbohidraţi: 0 g
Fibre: 0 g
Sodiu: 71 mg