
Cercetarea, publicată în American Journal of Physiology - Renal Physiology, arată că un aport crescut de potasiu, din alimente precum bananele, cartofii, spanacul sau avocado, ar putea avea un efect mai puternic în reglarea tensiunii arteriale decât simpla reducere a consumului de sare.
"Cercetările noastre sugerează că adăugarea de alimente bogate în potasiu în dietă poate avea un impact mai benefic asupra tensiunii decât reducerea sodiului”, spune prof.univ. Anita Layton, de la Universitatea Waterloo.
Legătura dintre sodiu și potasiu
Sodiul crește tensiunea arterială, în timp ce potasiul ajută corpul să elimine excesul de sodiu și să refacă echilibrul.
Studiul subliniază că raportul dintre sodiu și potasiu ar putea fi un predictor mai bun pentru risc cardiovascular și mortalitate generală decât concentrarea pe un singur mineral.
Bărbații sunt cei mai predispuși la hipertensiune.
Cercetătorii speră că viitoarele studii vor analiza și interacțiunea dintre acest echilibru nutrițional și tratamente, potrivit stiripesurse.ro.
