Un regim alimentar corect este esential pentru sanatatea organismului. Sunt numeroase produse care nu pot fi consumate decat in anumite conditii. In caz contrar devin un real pericol.
Condimente
Orice condiment stimuleaza sucul gastric, sporind riscul dezvoltarii unei gastrite, ba chiar a unui ulcer daca preparate sunt exagerat de picante. Lucru valabil pentru toate tipurile de condimente.
Iaurt
Mai precis, iaurtul poate fi consumat pe stomacul gol, dar fara prea mare folos. Pentru ca acidul gastric distruge imediat toate bacteriile folosite pe care le poate contine acest lactat. Altfel spus, un iaurt la masa de dimineata, chiar daca nu este periculos, nu este nici o idee foarte buna.
Bauturi dulci
Este cel mai simpla si mai eficienta metoda de a creste nivelul de zahar in sange. Desigur, anihileaza senzatia de foame, dar nu pentru mult timp. Dupa care pofta de mancare va fi si mai mare.
Citrice
Sunt prea acide, provocand un accentuat disconfort prin senzatia de arsura la nivelul stomacului. Micul dejun poate cuprinde citrice, dar ele trebuie consumate numai dupa altceva. Valabil si pentru sucul de portocale.
Rosii
Bogate in tanina, ele pot agita stomacul. Ceea ce nu se intampla daca sunt consumate in combinatie cu alte alimente.
Cafea
Bauta pe stomacul gol, cafeaua provoaca aciditate. In plus, impiedica asimilarea normala a calciului si fierului. Mai mult, cafeaua nu trebuie bauta imediat dupa micul dejun, ci la interval de cel putin 30 de minute.