x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos

Ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos

de IncomeMagazine    |    04 Dec 2012   •   07:34
Ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos
Sursa foto: thinkstock

In sezonul rece, suntem mai predispusi la ingrasare decat in mod normal, de aceea este important sa mancam sanatos si sa nu renuntam la miscare. Pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, foarte imporanta este hidratarea.
Cei doi litri de apa pe zi raman obligatorii daca va doriti o silueta zvelta, insa, pe timp de iarna si nu numai, cel mai bun aliant al organismului impotriva ingrasarii, dar si al racelilor si bolilor de sezon, este ceaiul.

Ceaiul are un efect detoxifiant, ajuta la tratarea diverselor afectiuni si intareste sistemul imunitar, atunci cand este ales corect. In materie de cure de slabire, ceaiurile trebuie privite ca adjuvante, si nu ca solutie principala.

Ceaiurile de slabit nu fac minuni daca nu iti schimbi si stilul de viata cu odihna, exercitii fizice si o alimentatie atenta. Esti bine sa preparati ceaiul sub forma de infuzie si sa-l consumati neindulcit. Se recomanda intre una si trei cani pe zi maxim.

Iata cateva ceaiuri de plante care te ajuta sa slabesti:

Ceaiul de soc elimina toxinele din organism, fiind diuretic si intr-o mica masura laxativ. Pe langa proprietatile diuretice, acesta este si foarte aromat si placut la gust, chiar si neindulcit.

Ceaiul verde este un antioxidant eficient, dizolva grasimile, reduce absorbtia acizilor grasi si scade nivelul colesterolului.

Citeste si despre alte ceaiuri

Citeste si
Cafeaua, daunatoare sau benefica organismului?
11 moduri prin care poţi scăpa la kilogramele în plus
Alimente minune pentru o silueta slim
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
7 alimente care te ajută să slăbeşti

×