x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Consumaţi avocado? Iată cele 7 beneficii necunoscute ale sâmburelui

Consumaţi avocado? Iată cele 7 beneficii necunoscute ale sâmburelui

14 Iun 2016   •   15:24
Consumaţi avocado? Iată cele 7 beneficii necunoscute ale sâmburelui

Beneficiile fructului de avocado sunt cunoscute oamenilor din întreaga lume. Vestea bună este că nu doar fructul este foarte sănătos, ci şi sâmburele pe care îl aruncăm la gunoi.

De fapt, unii naturopaţi susţin că este chiar mai benefic... Potrivit healthyfoodhouse.com, cele 7 motive pentru care trebuie să începem să consumăm chiar acum sâmbure de avocado sunt:

Fibre solubile

Sâmburele de avocado este una din cele mai importante surse de fibre solubile, esenţiale pentru reglarea tranzitului intestinal.

Antioxidanţi

Sâmburele conţine 70% din antioxidanţii din fructul de avocado, neutralizând efectul nociv al radicalilor liberi. În plus, este bogat în polifenoli, compuşi similari celor din ceaiul verde.

Combate îmbătrânirea

Datorită antioxidanţilor, sâmburele de avocado combate procesul de îmbătrânire, previne ridurile şi stimulează producţia de colagen, îmbunătăţind aspectul pielii.

Proprietăţi anti-cancer

Unele cercetări au arătat că sâmburele de avocado împiedică dezvoltarea celulelor canceroase şi a tumorilor.

Întăreşte sistemul imunitar

Aceşti sâmburi întăresc sistemul imunitar, protejând împotriva gripelor şi răcelilor.

Menţine sănătatea sistemului cardio-vascular

Sâmburii de avocado sunt bogaţi în fibre care reduc nivelul colesterolului, prevenind astfel bolile cardiovasculare şi depunerile coronariene, principal cauză a atacurilor de cord.

Scade nivelul glucozei din sânge şi contribuie la menţinerea unei greutăţi sănătoase

Extractul de sâmbure de avocado contribuie la menţinerea unei greutăţi sănătoase, reduce nivelul glucozei din sânge şi suprimă pofta de mâncare.

Dacă vă întrebaţi cum puteţi introduce sâmburele de avocado în dietă, răspunsul este simplu: îl spargeţi cu ajutorul unui ciocan, îl mărunţiţi cu ajutorul unei râşniţe şi îl adăugaţi în dressinguri, sosuri, smoothie-uri sau salate.

×