x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cu mască, dar fără riduri

Cu mască, dar fără riduri

de Gina Matei    |    23 Feb 2010   •   00:00
Cu mască, dar fără riduri
Sursa foto: /THINKSTOCK

Fructele au nu numai rolul de a hidrata şi ca­tifela pielea, ci şi pe cel de a estompa ridurile. Aşadar, aplicaţi măşti cu kiwi, avocado şi banane. Pielea le iubeşte, iar voi vă veţi simţi bine în pielea dumneavoastră. Fructele se pot aplica împreună sau separat. După aplicare, faţa se clăteşte cu apă călduţă. După care se aplică o cremă hidratantă.



ALIFIE DE ORZ VERDE: MOD DE PREPARARE
Eficientă, alifia de orez verde nu este atât de uşor de preparat. Asta pentru că orzul verde este de găsit primăvara-vara. Se taie manual şi se pisează într-un vas. Ulterior, se adaugă vaselină, unt sau margarină de bună calitate, uşor încălzite. Se lasă la macerat două-trei zile după care se strecoară printr-un tifon, presând să iasă tot sucul din fibre. Se păstrează la re­ce, într-un recipient de sticlă. Prin folosire frecventă se cons­tată îndepărtarea ridurilor, dar şi catifelarea pielii.

MÂNCAŢI ZILNIC LEGUME ŞI FRUCTE!
Adoptaţi un stil de viaţă sănătos pentru ca ridurile să nu se atingă de piele! Consumaţi zilnic fructe şi legume. Hidrataţi-vă, pentru că pielea uscată îmbă­trâneşte mult mai uşor. Asiguraţi-vă că din meniul zilnic nu lipsesc alimentele bogate în vi­tamina B, precum ouăle, carnea de vită şi de pui. Şi produsele lactate trebuie incluse în meniul zilnic. Nu doar alimentaţia contează. Aşadar, respectaţi orele de odihnă şi feriţi-vă de expunerile prelungite la soare! Atunci când mergeţi la plajă, aplicaţi creme de protecţie solară!

VITAMINE
Pentru că sunt bogaţi în substanţe antiîm­bătrâ­nire, vitamine şi minerale, strugurii contribuie la hidratarea şi la tonifierea pielii. În coajă se găsesc vi­tamina C, vitamine din grupul B, vitamina A, dar şi potasiu, magneziu şi calciu. În coajă se găseşte din plin resveratrol, o substanţă antioxidantă care combate acţiunea radicalilor liberi. Aşadar, folosiţi măştile cu struguri şi nu ezitaţi să îi includeţi în dietă!

CE NE RECOMADĂ DERMATOLOGUL
În unele situaţii, Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Clar Med, face apel la chirurgia estetică. Printre cele mai cunoscute modalităţi se numără peelingul facial, tratamentul cu laser, implantul de grăsime, colagenul sau bo­toxul injectabil.

CREME ANTIRID
În comerţ se găsesc numeroase produse care promit estomparea ridurilor. Pentru a vă asigura că au acest efect, trebuie să citiţi cu mare atenţie eticheta. Dintr-o cremă antirid de calitate nu trebuie să lipsească vitaminele A, C şi E, extractul de ceai verde, coenzima Q 10 şi retinolul.

×
Subiecte în articol: cosmetica masca antirid