x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum tratăm cearcănele

Cum tratăm cearcănele

06 Oct 2009   •   00:00
Cum tratăm cearcănele
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Ce efect au nopţile nedormite, perioadele agitate şi numeroasele proiecte ce trebuie duse la îndeplinire? Femeile ştiu mai bine! Pe lângă starea permanentă de oboseală, apar şi inestetice cearcăne pe chip. Chiar dacă, odată apărute, cearcănele pot fi cu greu estompate, soluţii există!



Factori de risc
Dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la centrul medical Miko Med, susţine că apariţia cearcănelor este determinată de oboseală şi de stres, combinate cu o alimentaţie nesănătoasă, ceea ce face pielea mult mai sensibilă şi mai palidă, mai transparentă. Un alt element care contribuie la apariţia cearcănelor este fumatul, cunoscut ca responsabil pentru apariţia efectului de îmbătrânire a pielii. Şi în cazul în care vom alege o dietă drastică, în urma căreia să slăbim rapid, cearcănele îşi vor face simţită prezenţa.

Expunerea constantă la solar aduce cu sine îmbătrânirea pielii, iar zona de sub ochi poate căpăta o nuanţă mai închisă, cu aspect de cearcăne.

Cum le tratăm?
Şi în cazul cearcănelor, prevenirea este mult mai uşoară decât tratamentul. "Este nevoie în primul rând de suficientă odihnă şi de o alimentaţie echilibrată. Foarte important este consumul de lichide, trebuie consumată o cantitate de 2-2,5 l de apă plată pe zi, la care puteţi adăuga puţină lămâie", menţionează dr Viviana Iordache.

Dar ce ne facem atunci când apar cearcănele? Cea mai simplă şi la îndemână soluţie o reprezintă varianta naturistă. În acest caz, remediul clasic presupune aplicarea feliilor de cartofi pe pleoape timp de 10-15 minute. Pentru că are un efect răcoritor şi adjuvant, şi castravetele poate fi folosit în acelaşi mod.

 Dacă sunteţi nemulţumiţi de rezultatele obţinute, puteţi încerca şi varianta cremelor din comerţ împotriva cearcănelor. "Dintre acestea, trebuie alese cele care conţin vitamina C sau acid hialuronic", precizează dr Viviana Iordache.

Dacă nici aşa nu scăpaţi de cearcăne, nu vă rămâne decât o ultimă soluţie: folosirea produselor destinate mascării lor. Pentru camuflarea cearcănelor se poate opta pentru un anticearcăn. De alegerea acestuia depinde rezultatul obţinut. În primul rând, anticearcănul trebuie să aibă aceeaşi culoare cu fondul de ten folosit. Etapele sunt simple: se aplică fondul de ten pe toată faţa, inclusiv sub ochi. Apoi, peste aceasta, se aplică anticearcănul. Pentru retuşuri se pot amesteca în podul palmei puţin fond de ten cu puţin anticearcăn. Pentru cei nemulţumiţi de inesteticele cearcăne există şi o soluţie chirurgicală. Operaţia care poate să redea frumuseţea dorită pleoapelor dumneavoastră se numeşte blefaroplastie.  

EREDITATE. Un alt factor major care determină apariţia cearcănelor este ereditatea. Acest lucru este cu atât mai neplăcut cu cât, spre deosebire de celelalte cauze, pe care le putem evita într-o oarecare măsură, cu aceasta trebuie să ne împăcăm resemnate. Cearcănele pot reprezenta un semnal de alarmă la apariţia unor boli care afectează inima, circulaţia sanguină, rinichii, tubul digestiv. 

×
Subiecte în articol: cosmetica