x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce să folosiți suplimente de proteine?

De ce să folosiți suplimente de proteine?

26 Sep 2022   •   13:13
De ce să folosiți suplimente de proteine?

Suplimentele de proteine reprezintă un tip de suplimente nutritive care sunt create pentru a aduce un plus de hrană organismului față de ceea ce este furnizat de alimente. Aceste suplimente sunt utilizate de persoanele care, din diferite motive, trebuie să își mărească aportul de proteine, dar sunt cel mai des utilizate de practicanții de fitness și de cei care vor să își dezvolte masa musculară. Printre cele mai utilizate tipuri de suplimente de proteine se numără cele din zer.

De ce sunt consumate suplimentele proteice?

Proteinele sunt printre cei mai importanți nutrienți pentru pierderea în greutate și pentru creșterea masei musculare. Pentru o persoană adultă este recomandată o doză de proteine de 0,8 grame per kilogram de greutate corporală. Dacă vorbim despre persoane care desfășoară activități fizice intense, atunci este recomandat ca doza să crească până la maxim 1,8 grame per kilogram de greutate corporală. 

Suplimentele proteice fac parte din dieta multor persoane care duc o luptă cu kilogramele și care vor să obțină rezultate vizibile și durabile. Iar motivul este simplu: nu există timp întotdeauna pentru pregătirea meselor care să aibă alimente integrale bogate în proteine.

Suplimentele proteice nu se adresează doar persoanelor care sunt pasionate de fitness. Sunt de asemenea potrivite pentru persoanele care au restricții alimentare și nu pot consuma pește, lactate sau alte produse care conțin proteine. Există suplimente de proteine care se adresează persoanelor care urmează diete vegetariene sau vegane.

Ce avantaje are consumul de suplimente de proteine?

Suplimentele de proteine din zer care pot fi găsite aici https://allnutrition.ro/Nutrienti_proteici-k984.html reprezintă o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Zerul este lichidul care se separă de lapte în procesul de producție al brânzei. Proteinele din zer sunt proteine complete, de înaltă calitate și care conțin toți aminoacizii esențiali. În plus, sunt foarte digerabile și sunt absorbite foarte repede de intestine în comparație cu alte tipuri de proteine.

Suplimentele de proteine WHEY PROTEIN ALLNUTRITION susțin creșterea masei musculare. Masa musculară scade în mod natural odată cu vârsta. Acest lucru duce de obicei la creșterea grăsimilor și crește riscul multor boli cronice. Cu toate astea, această schimbare a compoziției corporale poate fi parțial încetinită, prevenită sau inversată printr-o combinație de antrenament de forță și dietă adecvată. Antrenamentul de forță împreună cu un consum de alimente bogate în proteine sau suplimente proteice s-au dovedit a fi o strategie preventivă eficientă.

Sațietatea este un termen folosit pentru a descrie senzația de plin pe care o simțim după ce am mâncat. Este opusul senzației de foame și ar trebui să suprime pofta de mâncare și dorința de a mânca. Unele alimente sunt mai sățioase decât altele, acest lucru depinzând parțial de compoziția de macronutrienți. Proteina este de departe cel mai sățios dintre cei trei macronutrienți. Cu toate acestea, nu toate proteinele au același efect asupra sațietății. Proteina din zer pare a fi mai sățioasă decât alte tipuri de proteine.

Cum pot fi consumate suplimentele de proteine?

Sunt destul de întâlnite suplimentele de proteine care vin sub formă de pulbere. Aceste pulberi sunt produse pentru a putea fi dizolvate în diverse lichide și astfel consumate ca băuturi. Multe dintre acest pulberi au arome astfel încât să poată fi consumate exact ca un milkshake. Aromele cele mai întâlnite sunt ciocolata, vanilia și căpșunile, dar există și arome ca banana, cicocolată cu mentă sau ciocolată cu lapte.

Avantajele consumului de suplimente de proteine sunt evidente. Suplimentele de proteine sunt o sursă echilibrată și la îndemână de proteine. Sunt recomandate persoanelor care sunt pasionate de mișcare, dar și persoanelor care nu își pot procura, dintr-un motiv sau altul, proteinele din alimentele care conțin acești macronutrienți. 

 

×