x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce te îngrași deși mănânci sănătos. 5 greșeli extrem de frecvente

De ce te îngrași deși mănânci sănătos. 5 greșeli extrem de frecvente

23 Apr 2019   •   18:10
De ce te îngrași deși mănânci sănătos. 5 greșeli extrem de frecvente
Sursa foto: pixabay.com

Nu mănânci la fast-food, nici prăjeli, dulciuri sau tot felul de ronțănele și nici măcar prea mult. În principiu, părerea ta e că mănânci sănătos, nu te îndopi și totuși nu reușești să slăbești sau chiar te îngrași. De ce se întâmplă asta? Păi pentru că desigur că este foarte important CE mănânci dar în egală măsură contează și CUM mănânci. Și e posibil să faci una dintre următoarele 5 greșeli sau mai multe. Sau pe toate:

1. Combini greșit alimentele

Este o greșeală esențială pe care o face mai toată lumea. Chiar dacă anumite alimente nu îngrașă, combinarea lor va îngreuna digestia și va declanșa reacții chimice în organism care pot duce la încetinirea metabolismului și la crearea de rezerve sub formă de strat de grăsime. 

2. Nu mănânci corect fructele

Multă lume când vrea să slăbească se apucă de mâncat fructe fără să știe sau să ia în calcul că sunt surse de multă fructoză, adică zahăr, și că se digeră greu. Sigur că sunt sursă excelentă de nutrienți dar trebuie mâncate după anumite reguli: în prima parte a zilei, nu amestecate cu alte alimente, de preferat ca masă separată și la distanță cam de 2 ore față de oricare alta.

3. Mănânci prea multe calorii

Chiar și alimentele sănătoase au aport caloric. Unele chiar uriaș, cum ar fi toată gama de nuci și semințe de exemplu. Aportul caloric trebuie, totuși, adaptat la nivelul de activitate pe care îl aveți.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×