x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Desertul de vară perfect pentru diabetici. Medicul Cristina Toader spune cum să-l preparăm repede și simplu

Desertul de vară perfect pentru diabetici. Medicul Cristina Toader spune cum să-l preparăm repede și simplu

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2023   •   16:30
Desertul de vară perfect pentru diabetici. Medicul Cristina Toader spune cum să-l preparăm repede și simplu
Sursa foto: Hepta

Chiar și persoanele care suferă de diabet se pot bucura de un desert delicios, astfel că, în plină vară, medicul nutriționist Cristina Toader oferă o rețetă simplă și perfectă.

Dr. Cristina Toader: Desert ideal de vară, recomandat de. Rețetă simplă

Mai mult, acesta este recomandat de Asociaţia Americană a Diabetului

„Nici nu ştiu cum să îi spun: îngheţată, smoothie, limonadă... mai bine vedeţi mai jos reţeta aceasta de dulce răcoritor, recomandat de Asociaţia Americană a Diabetului. Ingrediente (pentru 3 porţii): 3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors 1-2 linguri de îndulcitor cu puţine calorii, 750 g de căpşuni bine coapte (puteţi folosi orice fruct) tăiate pe jumătate, 5 căni cuburi de gheaţă (sau, după preferinţă).

Mod de preparare:

Într-un bol mai mic, amestecă sucul de lămâie şi îndulcitorul. Într-un blender sau robot, mixează căpşunile şi amestecul din suc de lămâie până când căpşunile sunt zdrobite. Adaugă gheaţă. Amestecă până când totul este încorporat şi are textura dorită. Adaugă totul într-o tavă şi dă la congelator pentru 30 de minute. Folosind o lingură, mai amestecă compoziţia la 30 de minute, astfel încât să nu se formeze ace de gheaţă. Repetă "operaţiunea" şi lasă la congelator timp de o oră. Serveşte în pahare de îngheţată”, explică medicul Cristina Toader, potrivit dcnews.ro.

 

×
Subiecte în articol: diabet desert vară